Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Okuliar po skvelej sezóne vo WHL nič nevylučuje, v prípade dobrej ponuky je v hre aj návrat do Európy

BRATISLAVA - Dva roky prehliadaný, žeby do tretice vybratý? Oliver Okuliar si výbornými výkonmi a štatistikami pýta svoje miesto na tohtoročnom drafte do NHL. Trenčiansky rodák patril medzi ozdoby WHL, kde môže odohrať ešte jednu sezónu. Či to tak aj naozaj bude, nám priblížil v rozhovore.
Zdroj: 33263
Zdieľajte:

V zámorí ste odohrali druhú sezónu, po tej prvej v QMJHL ste odišli do WHL. Ako hodnotíte tento krok?

Myslím si, že bol správny. Dostal som sa do skvelej organizácie, ktorú som si hneď obľúbil, takže ja aj môj agent sme s týmto výberom spokojný.

V tíme Lethbridge pôsobí aj sedmička minuloročného draftu Dylan Cozens. Ako sa hrá s takýmto hráčom?

Dylan je vynikajúci korčuliar, ktorý jednoznačne má na NHL. Ide o rozdielový typ hráča, ktorý vie potiahnuť celú útočnú formáciu.

Prečítajte si aj

Ďalšia sezóna moja posledná nebude, predpokladá Rudolf Huna. Bez Košíc si Tipsport ligu predstaviť nevie

Mužstvo patrilo medzi najlepšie tímy súťaže, avšak koronavírus všetko zmaril. Sklamanie asi bolo obrovské?

Mali sme mladý tím, takže z tohto pohľadu to aj do budúcej sezóny vyzerá veľmi dobre. Je pravdou, že sme mali naozaj dobre našliapnuté, takže sme určite chceli dosiahnuť nejaký úspech, ale nič sa nedá robiť.

Vaše skvelé štatistiky si všimli aj viaceré redakcie a skauti, ktorí sa o vás zmieňujú v preddraftových rebríčkoch. Žeby ten draft do tretice vyšiel?

Hovorí sa, že do tretice všetko dobré. Ak by to vyšlo, budem rád, ak nie, život ide ďalej, takže ja sa na to až tak nesústreďujem. Predošlé roky som z toho trochu robil vedu, ale tento rok to už tak neprežívam, nakoľko aj s tými kempmi ktovie, ako to vlastne bude.

Komunikujete aj s nejakým klubom z NHL?

Momentálne nie, aj keď počas koronakrízy tam nejaké náznaky boli.

Ak by draft nepodaril, zostali by ste ešte v zámorí dohrať za juniorov alebo by ste uvítali návrat do Európy?

S manažérom sme momentálne dohodnutí tak, že sa vrátim do Lethbridgeu. Lenže v prípade, ak by prišla nejaká zaujímavá ponuka z Európy, nebudem sa brániť ani tejto možnosti.

Prišli vám už aj nejaké ponuky na návrat do Európy?

Áno, nejaké som už registroval, ale, na druhej strane, ak by to nemalo byť Švédsko alebo Fínsko, zrejme by som volil zotrvanie v Severnej Amerike.

V nedávnom rozhovore pre náš web ste sa vyjadrili, že raz by ste sa chceli vrátiť do Dukly. Ak by odtiaľ prišla zaujímavá ponuka, neváhali by ste?

Táto možnosť momentálne z mojej strany nepripadá do úvahy. Určite sa raz chcem vrátiť do Trenčína, ale nateraz nie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články