Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skokan nie je Crosby a kolegovi sa nebude pliesť do tradície

POPRAD - Návrat strateného syna. V Poprade čakali sedem rokov na to, kedy si opätovne oblečie dres s kamzíkom na hrudi útočník Dávid Skokan. Pod Tatrami sa medzitým objavil v sezóne 2015/16 v rámci krátkodobého hosťovania zo Slovana Bratislava. Od 13. júla 2020 sa naplno usadil v tíme, ktorý ho vystrelil do sveta.
Zdroj: 35708
Zdieľajte:

Skokan po odchode z Popradu v roku 2013 postupne hrával za Slaviu Praha, Hradec Králové, Slovan Bratislava v KHL, Chomutov, Pardubice, Frankfurt a poslednú zastávku si urobil v Košiciach. "Prešla dlhá doba. V prvom rade som vďačný vedeniu Popradu, že prejavilo záujem o moje služby. Prehodnotil som plusy aj mínusy a môžem ostať doma pri rodine. Chýba mi ľad a veľmi sa už teším na novú sezónu. Už aby sa začala," zaželal si v úvode rozhovoru 32-ročný útočník Dávid Skokan.

Prečítajte si aj

Už len 48 hodín: Ako dopadne budúcnosť Košíc?

Účastník svetových šampionátov z roku 2014 a 2017 bol v nedokončenej sezóne 2019/20 kapitánom Košíc a pochváliť sa mohol fantastickou bilanciou (18+35) v 53 zápasoch. Nečudo, že sa jeho meno dostalo do hľadáčika viacerých klubov. "Samozrejme, niečo sa vyskytlo, avšak nie som Crosby. Vo svete šarapatí vírus, a to v zahraničí predstavuje problém. Cítil som potrebu prísť naspäť domov a Poprad mi vlani ukázal, že hrá kvalitný hokej s dobrým trénerom. Chcem pomôcť k úspechu," predostrel jasný postoj k podpisu kontraktu s kamzíkmi.

Prečítajte si aj

Bývalý "Corgoň" pokračuje v tíme Lužických "líšok": Patrí medzi najlepších hráčov

Záverečný zamestnávateľ univerzálneho útočníka padol do jamy levovej. Ako je známe, Košice prišli na verejnosť s prosíkom o finančnú pomoc od fanúšikov či obyvateľov mesta. Aj táto nelichotivá situácia, ktorá sa dá označiť za najhoršiu v bohatej histórii oceliarov, prinútila trojnásobného otca poškuľovať po novom angažmáne.

Prečítajte si aj

Žilina získala robustného útočníka z Nových Zámkov

"Pre slovenský hokej by to bolo veľmi zle, keby sa nepostavili na nohy. Držím Košiciam palce a verím, že sa stretneme na "modrej", pokračoval Skokan. Ten mal v metropole východu vo zvyku prizvať si do šatne ľudový súbor a celá kabína po víťaznom zápase spievala ostošesť. Má niečo pripravené v domácom prostredí? "S pánom Šťastným sme sa snažili všetko nanovo vybudovať a nejakým spôsobom nastaviť klub. Niečo sa nám podarilo. V Poprade má všetko pod palcom "Pinči" (Patrik Svitana), takže sa mu nebudem do toho starať," dodal slovenský majster z roku 2012.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články