Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice musia byť v lige, zhodli sa všetky kluby. Zotrvanie DVTK je pomocou pre maďarský tím

ZVOLEN - V utorok sa vo Zvolene uskutočnili zasadnutie zástupcov všetkých klubov Tipsport ligy, kde sa rozhodlo aj o tom, že DVTK Jegesmedvék Miškolc bude súčasťou najvyššej slovenskej súťaže v tretej sezóne po sebe.
Zdroj: 29259
Zdieľajte:

Zo strany zahraničného celku bola táto ambícia jasná už dlho: "My sme si vedomí, že je to aj pomoc Miškolcu. Maďari tu chcú hrať, pretože naša liga má kvalitu a každý rok sa zlepšuje," hovorí Imre Valášek, v súčastnosti riaditeľ Pro-Hokeja.

Prečítajte si aj

Ďalší podpis pre Duklu Trenčín: V mužstve bude pokračovať odchovanec klubu

"Aj oni zvyšujú kvalitu svojich hráčov, ich záujem bol preto eminentný. Dohoda znie zatiaľ na rok. Uvidíme, čo bude v budúcnosti. Sme otvorení ďalšej spolupráci. Na druhej strane, až po sezóne uvidíme, či sa bude riešiť nová forma zostupu či postupu. V sezóne 2020/21 postúpi z SHL jeden tím," prezradil Valášek.

Kluby rokovali aj o budúcnosti HC Košice. V metropole východu sú značné finančné problémy, ale "oceliari" majú podporu zvyšku Tipsport ligy: "Bola o tom diskusia. Všetky kluby sa zhodli, že Košice sú neodmysliteľnou súčasťou našej najvyššej súťaže od samého začiatku. My pevne veríme, že problémy a úskalia sa im podarí vyriešiť a že pôjdeme v tom režime, ktorý máme pripravený," dodal Imre Valášek.

Prečítajte si aj

Tipsport ligu bude hrať 12 klubov, spúšťa sa výberové konanie na riaditeľa marketingu Pro-Hokeja
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články