Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kristín bol najskôr dohodnutý s Popradom, do Trenčína sa teší: Dukla má vždy vysoké ambície, hovorí

TRENČÍN - Skúsený brankár Matej Kristín bude v novej sezóne tvoriť dvojičku s Michalom Valentom v Dukle Trenčín, kde sa vracia po siedmich rokoch. Pôvodne bol dohodnutý s Popradom, ale aktuálna situácia všetko zmenila. Každopádne, 30-ročný gólman sa teší na pôsobenie pod hradom Matúša Čáka. Aj o tom hovoril v interview pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 35660
Zdieľajte:

Ako vznikla dohoda s Duklou Trenčín?

"Ozvali sa mi z klubu. Trochu sa to naťahovalo, pretože situácia je taká, aká je. Najskôr som nedostal konkrétnu ponuku, čiže to trvalo dlhšie. Potom som dostal konkrétnu ponuku a dohodli sme sa."

Prečo ste sa rozhodli práve pre Duklu?

"Som rodený Dubničan, takže ostávam prakticky doma. S rodinou sme sa dohodli, že to bude v momentálnej situácii najlepšie riešenie. Navyše, Dukla má vždy vysoké ambície, čo tiež zavážilo."

Prečítajte si aj

Talentovaný Dávid Mudrák pôjde v stopách najlepšieho obrancu histórie NHL, Fínsko vymení za zámorie

Mali ste aj iné ponuky?

"V podstate som bol dohodnutý s Popradom, ale keď prišla koronakríza, tak mi po mesiaci oznámili, že tá dohoda nebude platná práve kvôli koronavírusu. Rozhodli sa všetko vsadiť na jedného brankára, takže sa to zrušilo. Ja som si preto ani nehľadal nič iné, lebo som bol v tom, že ostanem v Poprade. Až po mesiaci som začal niečo riešiť. Medzitým ma oslovili niektoré kluby, ale povedal som im, že ostanem v Poprade. Nakoniec som sa rozhodoval medzi dvomi klubmi a prijal som ponuku Trenčína."

Po siedmich rokoch sa vraciate do Trenčína. Aké máte z toho pocity?

"Z Dukly som odchádzal, keď som išiel prvýkrát do Francúzska. Poznám teda prostredie, takisto aj chalanov v tíme, čiže s návratom som úplne v pohode."

Brankársku dvojicu vytvoríte s Michalom Valentom. Ako sa poznáte?

"Stretávali sme sa iba ako súperi, ale vychádzať budeme určite super. Je to normálny skromný chalan a dobrý brankár. Z mojej strany to je rovnaké. Hlavné bude, aby sa nám darilo."

Rozprávali ste sa o vízii klubu?

"Keď ma klub oslovil, tak mi predostrel víziu a v podstate nebolo o čom debatovať. Zbytočne o niečom nadebatujeme v lete, keď sa všetko ukáže až v zápasoch na ľade. Nejaký plán a vízie existujú, ale všetko sa ukáže na ľade."

Spomínali ste ľad, na ten sa už určite tešíte...

"Ja som už bol s Duklou na ľade dvakrát, už mi to naozaj chýbalo. Tie začiatky sú vždy ťažké, ale na ľad v auguste sa všetci tešia, aj keď je to taká augustová drina."

Aké boli pre vás posledné mesiace?

"Dosť ťažké, pretože všetko bolo pozatvárané. Človek musel improvizovať a navyše takéto obdobie bez pohybu pre profi športovca je náročné. Nebudem klamať, pribudlo nejaké kilečko navyše. Keďže bolo všetko zatvorené, aj posilňovne, tak som sa snažil veľa bicyklovať. Za týchto pár mesiacov som nabicykloval viac ako za posledné roky."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články