Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 3 hráčov z nehokejových líg, ktorí hrávali na Slovensku

BRATISLAVA - V slovenských ligách sa predstavili hokejisti, ktorí pochádzajú z tzv. nehokejových krajín.
Zdroj: 32172
Zdieľajte:

Mike Dalhuisen (Michalovce - Poprad)

Minulý rok sa v Tipsport lige prvýkrát v histórii predstavil holandský obranca Mike Dalhuisen. Najskôr sa dohodol na zmluve s nováčikom z Michaloviec. Zemplínčania sa nechali počuť, že idú do neznáma, ale sú zároveň v očakávaní od tohto podpisu. Splnilo sa. 30-ročný dôrazný hokejista podával spoľahlivé výkony. Počas sezóny bol vymenený za Jána Ťavodu do Popradu. Tamojšie prostredie si zamiloval, stal sa miláčikom fanúšikov a veľkú spokojnosť s ním vyjadril tréner Peter Mikula. Dnes ešte nie je isté, kde bude Holanďan pôsobiť.

Prečítajte si aj

Žilina už nemôže rátať s útočným lídrom tímu: 37-ročný krídelník musel ukončiť kariéru

Minjae Lee (Dubnica)

Mladučkého Koréjčana si vyhliadla prvoligová Dubnica v sezóne 2018/19, do ktorej sa vrátil vlani. V jednom rozhovore vyslovil ambíciu, že prvá slovenská liga pre neho znamená veľkú šancu dostať sa do národného mužstva svojej krajiny. Jeho želanie sa naplnilo. V predčasne skončenej sezóne sa objavil v drese Južnej Kórei a počínal si naozaj fantasticky. Z pozície obrancu v 5 zápasoch nazbieral 6 bodov (2+4).

Prečítajte si aj

Nedokázal zachrániť Extraligu a v klube skončil: Bývalý brankár Nových Zámkov čaká na ponuky a maľuje izby

Eliezer Šerbatov (Slovan - Košice)

Izraelský útočník sa objavil na Slovensku v sezóne 2017/18. Priestor mu poskytol Slovan Bratislava v predposlednom vystúpení v nadnárodnej KHL. O rok neskôr sa upísal HC Košice. V základnej časti odohral 8 zápasov (2+2), vo vyraďovacej časti 6 stretnutí (2+2). Hneď na to prvý raz debutoval v drese izraelskej reprezentácie v II. divízii MS. Zaknihoval 15 bodov (7+8) počas piatich duelov. Jeho kariéra bude v nasledujúcej sezóne pokračovať v poľskej Ekstraklase, kde sa dohodol na zmluve s klubom Unia Osvienčim.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články