Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Už dnes nás čaká draft CHL. Z viacerých Slovákov vyčnieva jedno meno

BRATISLAVA - Hoci vstupný draft NHL pre pandémiu koronavírusu museli odložiť na jeseň, fanúšikovia a verejnosť sa môžu tešiť na iný výber nováčikov. Už v noci na stredu stredoeurópskeho času si totiž nových hráčov budú vyberať tímy z troch popredných zámorských juniorských líg.
Zdroj: 35579
Zdieľajte:

V rámci CHL Import draftu majú právo výberu tímy z Ontario Hockey League (OHL), Western Hockey League (WHL) a Québec Major Junior Hockey League (QMJHL).

Už tradične sa okrem Rusov, Švédov, Fínov, Čechov a ďalších národností na drafte objavujú aj mladíci spod Tatier, ktorých by si kluby mali vybrať aj tento rok. Slovenský hokej zaznamenal v posledných troch draftoch CHL významný úspech.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami draft do kanadských juniorských súťaží CHL

Pred tromi rokmi spravil Vancouver Giants z WHL celkovú šestku draftu z centra Miloša Romana, o rok neskôr zaznelo meno Slováka vôbec ako prvé. Vďaka mužstvu Saint John z QMJHL si post jednotky získal krídelník Maxim Čajkovič, nádej Tampy.

Aj v roku 2019 viala slovenská vlajka veľmi vysoko. Kingston Frontenacs, hrajúci v OHL, spravil z krídelníka Martina Chromiaka celkovú dvojku draftu CHL. Trenčianskemu odchovancovi sa veští vysoká pozícia aj na tohtoročnom drafte NHL.

Je vysoko pravdepodobné, že tento rok sa darčeku v podobe draftovania v rámci CHL dočká aj jeho spoluhráč z Dukly Marko Stacha. Šikovný obranca v tejto predčasne skončenej sezóne hral za seniorský výber „vojakov“.

Pôsobenie v Tipsport Lige by mohlo vyniesť slušnú pozíciu aj Romanovi Faithovi. Košický rodák začal sezónu vo Fínsku, následne však odohral 16 duelov za mužov v metropole východu, v ktorých získal šesť bodov.

Dva plus osem. Taká je tohtosezónna bilancia Jakuba Koleniča v 43 dueloch. Pravý krídelník ich odohral v drese rodného Zvolena. Vďaka tomu je jeho draftovanie v rámci CHL podľa nás veľmi reálne.

Nádejať sa môže aj jeho bývalý spoluhráč, obranca Oliver Fatul. Perspektívny bek začal ročník medzi mužmi Zvolena, následne sa však presunul do fínskej juniorky. V drese Tappary Tampere odohral 12 duelov a zaznamenal jednu asistenciu.

Prečítajte si aj

Nový poradca pri hokejovej dvadsiatke Martin Dendis: V tomto na Slovensku veľmi zaostávame

V Škandinávii, avšak pre zmenu vo Fínsku, pôsobí aj Matej Kašlík. Rodák z Púchova je už druhú sezónu súčasťou Malmö. V drese „červených jastrabov“ už stihol odohrať 26 zápasov za juniorku, na konto si pripísal sedem bodov.

V rámci ročníka 2002 by sme ešte na úspech tipovali niekoho zo štvorice Maxim Mastič, Rayen Petrovický, Adrián Zubák a Šimon Latkóczy. Prvý menovaný pôsobí v juniorke Třinca, Petrovický striedavo v najvyššej a prvej slovenskej lige, Zubák odohral prevažnú časť ročníka tiež medzi dospelými (Banská Bystrica/Levice) a gólman Latkóczy v zámorskej USHL.

Z mladšieho ročníka 2003 by sme stavili na štyroch útočníkov. Marek Šramatý patril v juniorke k ťahúňom Nitry, keď v jej drese nastúpil Oliver Stümpel, bol aj on platným hráčom.

Veľmi slušnými štatistikami, ktoré mu vyniesli zápas v českej mužskej lige, sa prezentoval Róbert Bačo. Tomu sa to podarilo v drese Karlových Varov.

Azda najväčšou nádejou z celkového hľadiska však zrejme bude Alex Géci. Ešte stále len 16-ročný center po začiatku v drese juniorky Slovana zamieril do Fínska.

Tam si rodák z Topoľčian v súťaži do 18 rokov drží v priemere bod na zápas, čo dáva do pozornosti mnohých skautov najmä v súvislosti s NHL draftom 2021. Vďaka tomu by pokojne mohol atakovať miesto v top 10.

Prvá voľba na tohtoročnom CHL drafte patrí North Bay Battalionu z OHL, číslo dva vlastní Acadie-Bathurst Titan z QMJHL a tretiu voľbu vlastní účastník WHL Swift Current Broncos.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články