Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvadsiatka zaberá v Námestove, na kempe trénuje individuálne zručnosti

NÁMESTOVO – Slovenská reprezentácia do 20 rokov sa počas týchto dní nachádza v Námestove, kde trénuje na prvom kempe pred štartom sezóny 2020/21. Vrcholom budú tradičné MSJ na prelome rokov, tentoraz sa konajú v kanadských mestách Edmonton a Red Deer.
Zdroj: 33155
Zdieľajte:

Tréner Róbert Petrovický má k dispozícii 30 hráčov do poľa a 4 brankárov. Doobeda prebiehajú tréningy samostatne obrancov a potom útočníkov, poobede hrajú mladíci modelované zápasy. Kemp začal od 27. júna a končí v stredu 1. júla.

"V prvom rade, bola dlhšia pauza, takže sme sa na toto stretnutie všetci tešili. S chlapcami sme boli v kontakte. Spravili sme nomináciu tejto skupiny. Stretli sme sa a zase sme začali fungovať. Zameriavame sa individuálne činnosti obrancov aj útočníkov, večer potom máme vždy zápas, aby sa chlapci hýbali a aby boli opäť spolu. Chceme, aby sa ten tímový duch znova vrátil," hovorí pre náš web tréner Róbert Petrovický.

Prečítajte si aj

Na Tatranskom pohári bude štartovať aj slovenský národný tím do 20 rokov

V snahe dať hráčom čo najviac sa stal konzultantom Martin Dendis, ktorý niekoľko rokov pôsobí vo Švédsku a prepracoval sa až na pozíciu asistenta v Linkopingu: "Je to skills kouč, čiže tréner zručností. Sme veľmi radi, že ho môžeme využiť, pretože odchádza preč. Potom možno príde na jeden dva dni. Teraz je však tu, čiže sme ho chceli zapojiť. Je to šikovný tréner, určite chlapcom ukázal veľa," povedal Petrovický.

Kemp si pochvaľuje aj Maxim Čajkovič, ktorý sa ho zúčastnil tiež pred rokom a patrí medzi osem hráčov štartujúcich na posledných MSJ s možnosťou hrať aj v roku 2021: "Je to po väčšine rovnaké ako pred rokom. Ráno sme rozdelení na obrancov a útočníkov a poobede si zahráme zápas bieli proti modrým. Sústredíme sa na maličkosti, na čo počas sezóny nie je čas, pretože vtedy riešime skôr systémy smerom k MSJ. Tu sa venujeme práci rúk, korčuľovaniu a streľbe," povedal nám mladý útočník.

Prečítajte si aj

Chromiak hodnotí sezónu v superlatívoch: Teraz sa chce prebojovať na MSJ, čo bude na drafte do NHL sa uvidí

"Je to super, keďže po dlhej dobe sme boli aj na ľade všetci spolu. Ja mám možnosť chodiť na ľad vo Zvolene, ale nie každý to má rovnako. Taktiež je skvelé, že sme sa stretli ako reprezentácia a určite nám to pomôže aj do ďalších kempov a smerom k MSJ, aby sme sa zoznámili s trénermi aj novými chalanmi," vyjadril sa pre hokejovysvet.sk obranca Samuel Kňažko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články