Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chromiak hodnotí sezónu v superlatívoch: Teraz sa chce prebojovať na MSJ, čo bude na drafte do NHL sa uvidí

BRATISLAVA - Mladý útočník Martin Chromiak sa má stať tento rok slovenskou draftovou jednotkou. Niektoré prognózy mu veštia dokonca prvé kolo, ale na tieto záležitosti sa odchovanec Dukly Trenčín nepozerá.
Zdroj: 35556
Zdieľajte:

Najdôležitejšie pre neho je, ako to bude vyzerať priamo na mieste činu: "Tie prognózy sú dobré, ale hlavné je, čo sa udeje na drafte a tam to môže byť úplne inak. Komunikujem s niektorými klubmi cez konferenčné hovory, ale to je všetko, čo sa dá teraz robiť," hovorí 17-ročný krídelník pre náš web: "Nejaký tlak, že to musí byť prvé kolo, na seba nevyvíjam."

Prečítajte si aj

Zvolen získal útočníka zo Slovana Bratislava a obrancu z Nových Zámkov

K vysokému umiestneniu mu rozhodne pomohol aj presun z Dukly do kanadskej OHL-ky. V drese tímu Kingston Frontenacs odohral 28 zápasov a získal 33 bodov (11+22): "Ja som spokojný s tým ako to celé dopadlo. Keď som tam po Vianociach prišiel, tak bolo všetko super. Boli výborné podmienky, od začiatku som dostal priestor v prvej päťke, za čo som veľmi vďačný a myslím si, že som si sadol so spoluhráčmi. Darilo sa nám až do konca. Spokojný som bol aj so štatistikami," pochvaľuje si.

Chromiak sa tiež dostal do dobrej rodiny, s ktorou žil: "Nebýval som so spoluhráčom, ale bol som v skvelej rodine. Boli tam dve malé deti, obaja hokejisti. Nemôžem sa na nič sťažovať. Naučil som sa osamostatniť. Bol som na takú dlhšiu dobu preč z domu prvýkrát. Zvládol som to dobre a naučil som sa nové veci," prezrádza.

Medzi jeho najbližšie ciele patrí aj zisk miestenky na MSJ 2021, ktoré sa konajú v Edmontone a Red Deer: "Bol som sklamaný, že som sa nedostal do tímu minulý rok, ale tento rok mám ešte väčšiu motiváciu dostať sa tam a ukázať, že do mužstva patrím," uvedomuje si. Momentálne sa aj Chromiak nachádza v Námestove na Hokejovom lete, prvom zraze našej reprezentácie do 20 rokov pred sezónou 2020/21.

Prečítajte si aj

Hokej bude fungovať aj po odchode Lintnera, Pukalovič zaujal jasné stanovisko

Zároveň si zaspomínal aj na MS do 18 rokov, ktoré sa pre koronavírus neuskutočnili: "Mňa to veľmi mrzelo, pretože sme boli výborná partia a minulú sezónu som veľa reprezentačných zápasov neodohral. Našim cieľom bolo postúpiť naspäť do A-kategórie, čo sa bohužiaľ nepodarilo, keďže nám to nebolo umožnené. Neostáva nám nič iné, iba držať palce mladším chalanom, aby im to vyšlo budúci rok," dodal Martin Chromiak v rozhovore pre náš web.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články