Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen mu odporučil aj Godla, k tímovému úspechu chce prispieť gólmi

ZVOLEN - Fínsky útočník Mikko Nuutinen bude určite jednou z najvýraznejších nových tvárí v Tipsport lige. 29-ročného hokejistu získal HKM Zvolen. Doposiaľ hrával len v rodnej krajine, niekoľko rokov bol oporou KalPy Kuopio v Liige.
Zdroj: 34207
Zdieľajte:

K tímovému úspechu by rád prispel hlavne presnými zásahmi: "Myslím, že prišiel dobrý čas na to, aby som skúsil niečo nové, predsalen som zatiaľ v inde nehral. Vždy som chcel v kariére vyskúšať aj inú krajinu a ligu v Európe a Zvolen mi dal tú šancu," hovorí Nuutinen pre hkmzvolen.sk.

Prečítajte si aj

Košarišťan sa teší na výzvu v Kladne, lákadlom je pre neho aj Extraliga

Klub mu odporučil aj Denis Godla: "Od svojho agenta počul veľa dobrých vecí. Taktiež som si o klube a meste vyhľadal informácie na internete. Rozprával som sa s brankárom Denisom Godlom, ktorý bol môj spoluhráč. On aj môj agent súhlasili, že Zvolen bude pre mňa dobrý krok, takže keď prišla ponuka, prijal som ju," doplnil.

Nuutinen doteraz pôsobil iba vo fínskych ligách. V uplynulých piatich sezónach hral v najvyššej Liige za KalPa Kuopio. V ročníku 2019/2020 odohral 57 zápasov, v ktorých získal 25 kanadských bodov za 6 gólov a 19 asistencií. Celkovo má v najvyššej fínskej súťaži bilanciu 322 zápasov, 45 gólov, 85 asistencií a 130 bodov. Po príchode skúseného krídelníka je na súpiske HKM Zvolen trojica legionárov. Klub nedávno predĺžil zmluvu s kanadským obrancom Benom Betkerom a novou akvizíciou sa stal britský reprezentant Mike Hammond.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články