Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košarišťan sa teší na výzvu v Kladne, lákadlom je pre neho aj Extraliga

KLADNO - Slovenský brankár Andrej Košarišťan sa rozhodol pre zmenu a prvýkrát v kariére sa dostane do pozície legionára. S českým Kladnom bude mať najvyššie ambície, znova dostať klub do Extraligy. 26-ročný gólman v predošlom ročníku chytal za Košice.
Zdroj: 33972
Zdieľajte:

Ako vznikla dohoda s Kladnom?

"Prišla ponuka a ja som ju zvažoval. Rozhodol som sa nakoniec celkom rýchlo, chcel som ísť takouto cestou. Verím, že je to správne rozhodnutie. Dal som si prioritu, že by som chcel ísť do zahraničia. Ponuky boli aj z našej ligy, ale odchod niekde von bol pre mňa dôležitejší a rozhodol som sa ísť týmto smerom. Posledné dva roky sa mi nepodarilo dostať do zahraničia, tak som to chcel skúsiť takouto cestou."

Prečítajte si aj

Bokroš je najúspešnejší tréner na Slovensku, hovorí Ľupták. V Detve ostáva niekoľko hráčov, cieľom play-off

Prečo práve Kladno?

"Sú tam veľké ambície. Bude to tím, ktorý bude hrať pod tlakom a verím, že hlavne na vrchných priečkach tabuľku. Dúfam, že ľudia budú chodiť na hokej ľudia a nás to bude baviť. Je to výzva, ale tie mám rád."

Už si si zisťoval informácie o klube?

"Ešte som sa nerozprával s nikým. Momentálne prerábam byt, takže keď to ustane, tak sa na takéto veci zameriam a pozisťujem si nejaké podrobnosti."

Extraliga je veľkým lákadlom?

"Extraliga je kvalitná súťaž, takže u mňa je záujem dostať sa tam. Verím, že nejakou cestou sa mi to môže podariť."

Tešíš sa na Jaromíra Jágra?

"Kto by sa netešil na takú obrovskú legendu?! Teším sa na spoluprácu na ľade aj mimo neho. O fotku ho ale žiadať nebudem. Možno sa odfotíme na oslavách nejakého tímového úspechu (úsmev)."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články