Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Andrej Košarišťan odchádza z Tipsport ligy

KLADNO - Slovenský brankár Andrej Košarišťan po roku končí v HC Košice.
Zdroj: 34041
Zdieľajte:

26-ročný odchovanec Dolného Kubína bude v novej sezóne pôsobiť v prvoligovom českom klube HC Rytíři Kladno. Klub o tom informoval na svojej webovej stránke. Košarišťan mal v Košiciach fantastické štatistiky. Odchytal 42 zápasov s priemerom 1,81 gólu na zápas a úspešnosťou zásahov 93,4%.

Prečítajte si aj

FOTO Dubnica ukázala sedem návrhov loga: Fanúšikovia môžu vyberať do 10. júla

Česko je pre neho prvým zahraničným angažmánom. Doposiaľ obliekal dresy Nových Zámkov, Banskej Bystrice, Košíc, Piešťan, Detvy, Trnavy a Liptovského Mikuláša. V sezóne 2019/20 reprezentoval Slovensko na domácom Kaufland Cupe, v ktorom mužstvo trénera Craiga Ramsayho obhájilo prvenstvo.

Prečítajte si aj

Bokroš je najúspešnejší tréner na Slovensku, hovorí Ľupták. V Detve ostáva niekoľko hráčov, cieľom play-off

"Na českom trhu neboli na poste brankára zaujímavé možnosti. O Andreja sme mali záujem už skôr. Bolo to pred dvomi rokmi, keď chytal za Nové Zámky. Vlani strávil sezónu v Košiciach, mal skvelé čísla a predstavil sa aj v reprezentácii," povedal po podpise zmluvy so slovenským brankárom športový manažér klubu David Čermák.

Prečítajte si aj

Bývalý extraligový obranca mení vo Francúzsku zamestnávateľa

"Bol to rýchly proces. Okrem toho nemám príliš voľného času, pretože predávam byt a s tým je spojených množstvo starostí. Aj preto toho o Kladne veľa neviem. Určite sa spojím s Denisom Godlom, ktorého poznám z reprezentácie," uviedol pre oficiálnu stránku Kladna Andrej Košarišťan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články