Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Malí sponzori sú niekedy viac ako jeden veľký, Rapáč sa poďakoval Košiciam a pomáha bratovi naháňať financie

KOŠICE - Po ročnej skúsenosti v Košiciach ďalšiu nepridá. 27-ročný útočník Branislav Rapáč priznal, že odchádza od oceliarov, no ešte netuší kam. Hluché mesiace bez hokeja trávi pri zlepšovaní hráčskych zmlúv a angažuje sa tiež v domácom tíme HK Spišská Nová Ves, kde podáva bratovi Richardovi pomocnú ruku.
Zdroj: 34982
Zdieľajte:

Očakávali ste, žeby mohla pandémia do takej miery zasiahnuť Košice?

"Samozrejme, neočakával som niečo také, keďže Košice boli roky stabilizovaný a finančne zabezpečený klub. Veci fungovali ako mali. Bohužiaľ, počas tejto situácie sa ukázalo, že niekedy je lepšie mať viac menších sponzorov ako jedného veľkého, pretože ak vypadne, vznikne veľký problém. Rovnako tak nájom haly je na slovenské pomery prestrelený. Košice so Slovanom sú v tom v značnej nevýhode oproti ostatným klubom."

Mali ste s nimi uzavretú dlhodobú zmluvu?

"Iba na jeden rok. Na Slovensku je to už taký štandard. Dlhšie zmluvy sú u nás výnimkou."

Prečítajte si aj

Smútok v Žiline: Klub po ťažkej chorobe opustil dlhoročný člen

Ak by sa situácia v metropole východu stabilizovala, ostanete v tíme?

"Momentálne nad tým nerozmýšľam. Už minulý rok som sa férovo vyjadril, že pre mňa je to ďaleko a zmysluplnejšie je pôsobiť na západe, pretože priateľka má prácu v Bratislave a darí sa jej. Bola by hlúposť, keby ju nechala kvôli mojej kariére. Predsa len, cestovanie medzi Bratislavou a Košicami počas sezóny bolo náročné. Košice sú značka a bolo mi cťou tam hrať. Hokej je však nevyspytateľný a človek nikdy nevie, čo sa môže udiať a kde sa môže ocitnúť."

Pár týždňov dozadu sa vaše meno znovu začalo spájať s Nitrou. Môže ísť o reálny návrat?

"Na Nitru mám výborné spomienky a stále na svoje pôsobenie v nej budem rád spomínať. Mám rád prostredie, fanúšikov, ale celkovo mi sadlo aj mesto po všetkých stránkach. Priznávam, boli sme v kontakte, ale v súčasnosti to nie je na spadnutie a nevidím ani to, žeby sa to malo meniť v blízkej budúcnosti."

Prečítajte si aj

VIDEO Gap angažoval slovenského útočníka, ktorý v minulosti skúšal šťastie v Poprade a Michalovciach

Registrujete ponuky aj spoza hraníc?

"Niečo sa objavilo od našich susedov a bolo to mojou prioritou. Avšak vzhľadom na terajšiu situáciu, tie podmienky nie sú také, aby mi to dávalo zmysel. Chcem zamieriť do klubu, ktorý má niečo do seba a zároveň ma niekam posunie."

V našom hokeji sa opäť diali veci. Na zväze skončili Miroslav Valíček či Martin Kohút. Dozorná rada pre zmenu odvolala Lintnera z čela Pro-Hokeja. Aký je váš názor na tieto udalosti?

"Stále tvrdím, že som za férovosť a transparentnosť v slovenskom hokeji. Nevidím do vnútorných záležitostí SZĽH a nemám presné informácie o veciach, ako sa robili. Zbytočne by som sa k tejto téme vyjadroval. Miro Šatan je však rešpektovaná osoba s bohatou históriou a myslím si, že taký človek by mal byť reprezentant nášho hokeja. Takú osobu potrebujeme. K Rišovi som sa vyjadril viackrát. Určite mu treba poďakovať a uznať, že veľa veci posunul vpred. Liga kvalitou rástla a marketing bol na neporovnateľne lepšej úrovni ako pred jeho nástupom. Práca po ňom je viditeľná. Samozrejme, vyskytli sa veci, ktoré boli aj mne proti srsti a v niektorých otázkach sme mali odlišné názory, ale stále sme si to vedeli odkomunikovať."

Prečítajte si aj

Pardubice ohlásili získavanie veľkých posíl, hviezdneho útočníka s minulosťou v NHL neulovia: Je to kačica, hovorí klub

Pridali ste sa do skupiny hráčov, ktorí pracujú na lepších kontraktoch v lige. Je to na dobrej ceste?

"S Mišom Sersenom a Ivom Švarným sme osobne obehli všetky kluby a manažérom sme reprodukovali názory hráčov, ktoré oblasti sa musia zlepšiť. Ako príklad uvediem ochranu našich práv. Je to veľmi dôležité, pretože v tomto smere zaostávame za vyspelými ligami. Musím priznať, že som milo prekvapený z prístupu klubov, ktoré sú ochotné vypočuť si nás a reflektujú na naše požiadavky. Verím, že čoskoro predstavíme finálny výsledok a hráči už od nasledujúcej sezóny pocítia, že sa pre nich spravila nejaká práca a budú cítiť istotu."

Minulý mesiac ste sa zúčastnili debaty o budúcej sezóne, kedy sa uvažovalo nad uzavretím Tipsport a prvej ligy. Nakoniec to tak nebude. Myslíte si, že padla diskusia na úrodnú pôdu?

"Nie som zástanca uzavretia líg. Hlavne nie v takej dobe, aká u nás vládne. Súperenie a a samotná súťaž klubov posúva hokej ďalej a ľudia milujú zápasy, v ktorých o niečo ide. Viaceré kluby v prvej lige by stratili zmysel, aby to robili bez šance postúpiť. Aktuálne intenzívne pomáham Spišskej Novej Vsi a spoločne s bratom naháňame sponzorov na dennej báze. Neviem, čo by sme im ponúkli, keby sa nedalo postúpiť. Ťažko by sa hľadali financie pre klub bez ambícii a nejakej vízie napredovať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články