Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 doposiaľ najväčších hráčskych strát Tipsport ligy

BRATISLAVA - Mnoho hokejistov si v sezóne 2019/20 spravilo v Tipsport lige silné meno a porúčalo sa za lepšími ponukami. Vybrali sme sedem hráčov, ktorí budú našej súťaži rozhodne chýbať.
Zdroj: 35023
Zdieľajte:

Jindřich Abdul (HC Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec)

Najproduktívnejší hokejista Tipsport Ligy 2019/2020 bude v nasledujúcej sezóne hrávať v KHL. V predčasne ukončenej sezóne získal Abdul v drese Slovana Bratislava 62 bodov (23 gólov a 29 asistencií) v 53 zápasoch. Tréner tímu Andrej Razin pôsobil v sezóne 2017/2018 ako konzultant v HK Poprad, kde vtedy hral aj Abdul. Čech bude spoluhráčom aj slovenského útočníka Adama Lišku.

Joona Jääskeläinen (HC ´05 Banská Bystrica - BK Mladá Boleslav)

23-ročný krídelník bol v minulom ročníku tretím najproduktívnejším hráčom HC ´05 Banská Bystrica. Získal 46 bodov za 23 gólov a rovnaký počet asistencií. Stanovil tak nový a súčasný rekord fínskeho hráča v Tipsport lige, čo sa týka počtu získaných bodov v jednej sezóne. Od nového ročníka bude nastupovať za českú Mladú Boleslav.

Matej Tomek (HK Dukla Trenčín - SaiPa)

Brankársky objav sezóny. To, že je Matej Tomek gólman s veľkým talentom Slovensko vedelo už niekoľko rokov, lenže problémom boli zranenia. Vrátil sa zo zámoria, zdravotné problémy ho obišli a Tomek zažiaril. Z pozície jednotky vytlačil Michala Valenta, aj keď ten mal práve nepríjemnosti so zranením. Každopádne, mladík sa dokonca dostal do národného tímu Slovenska, kde tiež nesklamal. V Tipsport lige inkasoval priemerne 2,34 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je na hranici 92,72. K tomu musíme pripočítať dve čisté kontá a 943 zákrokov v 32 stretnutiach. V novej sezóne bude nastupovať za SaiPu vo Fínsku.

Patrik Koch (HC Košice - HC Vítkovice)

Najproduktívnejší obranca do 23 rokov, získal trinásť bodov, ale nestrelil žiadny gól. Mladý bek nadviazal na dobré výkony, vďaka ktorým sa dostal aj na MS 2019, ktoré sa konali na Slovensku. Získal aj trinásť plusových bodov v štatistike +/-. Vyslal 113 striel a na ľade strávil 918 minút.

Lukáš Kozák (HK Poprad - HC Poruba)

Kozák pôsobil v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 v tipsportligovom HK Poprad. Odohral 52 zápasov a ziskom 30 kanadských bodov za 4 góly a 26 asistencií obsadil 9. miesto v bodovaní obrancov. Pre 28-ročného zadáka pôjde o návrat do Česka po roku, v sezóne 2018/2019 hral v Karlových Varoch. V kariére už vystriedal viacero pôsobísk, v drese Slovana Bratislava a Medveščaku Záhreb si vyskúšal aj KHL.

Prečítajte si aj

Lepšieho ako ja už na Slovensku nenájde nikto, hovorí Lintner o svojom nástupcovi. Chcel by pracovať v klube

Josef Mikyska (HK Dukla Trenčín - HC Vítkovice)

Extraligu naposledy okúsil v sezóne 2017/18, kedy na šesť stretnutí nastúpil za Liberec. Sezóna 2019/20 vyšla Mikyskovi fantasticky. Získal v nej skvelých 55 bodov za štrnásť gólov a 41 asistencií. S Duklou Trenčín síce uzavrel zmluvu na sezónu 2020/21, ale v tej bola klauzula, že ak by si do konca mája našiel zahraničné angažmán, môže odísť. Tak sa aj stalo.

Brandon Alderson (HK Dukla Trenčín - BK Mladá Boleslav)

V sezóne 2019/20 odohral za Duklu Trenčín 48 zápasov, v ktorých získal 42 bodov za 26 gólov a 16 asistencií. Po Marcelovi Haščákovi a Tomášovi Zigovi bol tretím najlepším strelcom celej súťaže. Sezónu však nedohral z dôvodu zranenia a následne prišlo k oficiálnemu ukončeniu ročníka kvôli pandémii koronavírusu. V Mladej Boleslavi bude hrávať aj Joona Jääskeläinen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články