Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lintner nebude vytvárať zbytočné konflikty, onedlho sa pustí do ďalšieho projektu: Čo si myslí o svojom odvolaní?

BRATISLAVA - Už bývalý prezident Pro-Hokeja Richard Lintner zvolal tlačovú konferenciu. Prišiel na ňu so sekerou, ale tá neveštila napätú situáciu.
Zdroj: 35510
Zdieľajte:

V úvode poďakoval klubom či partnerom, ale aj kolegom z kancelárie: "Mám za sebou päť rokov skvelej roboty a fantastického obdobia. Dodalo mi to skúsenosti, ktoré v budúcnosti určite využijem," začal Lintner.

"Firmu som prebral v čase, kedy mala nízke tržby. Nebola zriadená ani len facebooková stránka. V úvode nebolo firmu posúvať dopredu ťažké, ale potom sme na seba naviazali tlak. Chceli sme ísť vyššie. V rámci tržieb sme sa za päť rokov dostali na viac ako trojnásobné navýšenie. Z nejakého milióna dnes Pro-Hokej získal tržby v hodnote nad tri milióny eur," pokračuje.

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolen získal zaujímavú posilu: Prichádza britský útočník, ktorý žiaril na slovenských MS 2019

"Kluby a akcionári inkasujú čoraz viac peňazí. Z tohto pohľadu sme urobili malý športový zázrak," myslí si Richard Lintner: "V roku 2015 som sľuboval čerstvý vzduch. Podarilo sa nám zorganizovať päť akcií, All-stars víkendov a Winter Classic. Tipsport ligu sme dostali na vyššiu úroveň v rámci vnímania v zahraničí," podotkol.

"Winter Classic bol najväčšia a najťažšia výzva aj vzhľadom na počasie. Kto sa na Slovensku pustí v budúcnosti do takéhoto projektu, bude musieť rátať s problémami, aké si ani nevie predstaviť."

Lintner vyzdvihol aj aplikáciu Tipsport ligy: "Je jedna z najlepších v športe, asi najlepšia v hokeji. Sú tam štatistiky či Fantasy liga."

Ďalej pokračoval: "Nie všetky rozhodnutia boli ideálne, ale posúvali sme sa ďalej. Verím, že ten, kto zoberie Pro-Hokej na svoje plecia, bude nadväzovať na úspešné roky, ktoré máme za sebou. Dnes je jasné, že moja predstava o fungovaní Pro-Hokeja a Tipsport ligy nebola totožná s väčšinou našich akcionárov.

Preto sa naše cesty rozišli. Som však vďačný a boli mi cťou fungovať v tomto kolektíve. Keď ale človek pracuje so šelmami, musí počítať s tým, že ho pohryzú a to sa aj stalo. Agresívnu reakciu však odo mňa neuvidíte. Veci beriem tak, ako sú. Vytvárať konflikty by nemalo význam," uvedomuje si Lintner.

Spomenul aj predčasné ukončenie sezóny kvôli koronavírusu: "Bola to najťažšia situácia, ktorá sa na Slovensku stala. Nedohralo sa play-off a to je gro predaja, má to najväčšiu hodnotu. Toto sme našim partnerom nedodali a preto sme sa museli spoľahnúť, že ich lojalita a naše osobné vzťahy vytvoria platformu, ako túto situáciu riešiť a ako vytvoriť náhradné riešenie," prezrádza Lintner.

"Výsledkom bolo to, že Pro-Hokej od partnerov zinkasoval 100% plnenie. Kluby teda zinkasujú 97% pripraveného ekonomického plánu, ktorý vznikol ešte pred sezónou 2019/20," hovorí detaily.

Odpovedal aj na otázku čo ďalej: "Každý sa ma to pýtal. Ja však dlho sedieť nevydržím. Odfúknem si možno jeden alebo dva dni, ale potom určite budem niečo robiť. Začnem pripravovať nový vzrušujúci projekt, do ktorého sa pustím s rovnakou vervou ako do Pro-Hokeja," prezradil Richard Lintner.

"Síce som sa o tom, že končím, nedozvedel ideálne, ale cez sms-ky a tak, ale to vôbec nevadí. Posledných päť rokov som žil svoj sen a ja držím palce novému vedeniu, nech zvládne túto situáciu, pretože bude veľmi náročná," dodal Lintner.

Firemné veci nechcel riešiť verejne, ale nakoniec sa k situácii vyjadril: "Pro-Hokej obchoduje marketingové práva na základe zmluvy so SZĽH. Na základe toho príde Pro-Hokej napríklad do RTVS a rokuje o vysielacích právach. Potom sú marketingové zmluvy, ktoré máme podpísané s každým účastníkom ligy. Tie zmluvy hovoria o tom, že kluby niečo Pro-Hokeju dávajú a on im za to platí časť naspäť do klubových rozpočtov. Ak sa jedna strana vyjadrí, že druhej vyčíta, že zmluvy nie sú podpísané, tak mne to nedáva logiku," vysvetlil.

Prečítajte si aj

Lepšieho ako ja už na Slovensku nenájde nikto, hovorí Lintner o svojom nástupcovi. Chcel by pracovať v klube

"Pro-Hokej je vo výbornej kondícii. Všetko je vyplatené. Odovzdám zdravú firmu na vysokej úrovni."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články