Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan má dve priania: Postúpiť na domácich MS a cestovať do Pekingu

BRATISLAVA - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan vyslovil presvedčenie, že "osemnástka" si o rok v domácom prostredí vybojuje postup medzi elitu.
Zdroj: 35120
Zdieľajte:

Slováci zorganizujú turnaj A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov v Spišskej Novej Vsi, v pondelok o tom rozhodol mimoriadny kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Delegáti IIHF opätovne pridelili Slovensku právo na zorganizovanie podujatia, ktoré sa malo uskutočniť tento rok v apríli.

Zrušili ho pre pandémiu koronavírususu. Šatan absolvoval v pondelok niekoľkohodinový on-line kongres spoločne s manažérkou medzinárodných vzťahov Veronikou Kušnierovou a šéfkou organizačného výboru turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov Anetou Büdiovou.

Prečítajte si aj

VIDEO Tatar trávi na ľade čo najviac času, do zámorskej karantény ísť nechce

"Téma spomínaného šampionátu bola pre nás najzaujímavejšia. S tohtoročnými zrušenými MS sú spojené určité minulé i budúce náklady, ktoré sú v riešení. Aj preto sme sa rozhodli využiť prednostné právo a opätovne zorganizujeme podujatie v Spišskej Novej Vsi. Veríme, že naša osemnástka zužitkuje domáce prostredie a postúpi do elitnej kategórie," uviedol prezident SZĽH pre portál hockeyslovakia.

Pondelňajší míting IIHF sa konal on-line, Šatan ho takouto formou absolvoval po prvý raz: "Bol to pre mňa nový zážitok. So závermi kongresu sme spokojní, prebehlo to štandardne, nezaznamenali sme názorové rozdiely. Viaceré federácie mali dobre pripravené materiály."

Prečítajte si aj

Ľudovít Jurínyi: Poprad vďačí jednej osobe, mrzí ho rozchod s Takáčom

Slovenský hokej čaká o rok v auguste kvalifikácia na ZOH do Pekingu, absolvujú ju muži aj ženy. "Bolo by pekné, aby sme tam po dlhých rokoch boli obaja. Musíme hrať o postup v kvalifikácii, je to teraz bohužiaľ tak. Ale verím, že obe družstvá sa pobijú a podarí sa im postúpiť," zaželal si Šatan.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články