Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ľudovít Jurínyi: Poprad vďačí jednej osobe, mrzí ho rozchod s Takáčom

POPRAD - Veľkým prekvapením predčasne ukončenej sezóny boli hokejisti Popradu. Od príchodu Petra Mikulu na lavičku sa mužstvo vytiahlo do prvej štvorky, a tam aj skončilo. Mnohí pasovali kamzíkov na dosiahnutie pekného úspechu. To, čo sa nepodarilo nedávno, môže vyjsť o pár mesiacov. Slovo si zobral riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurínyi.
Zdroj: 32267
Zdieľajte:

Ako sa dostáva HK Poprad z koronakrízy?

"Dostávame sa z toho aktívnou prácou manažmentu, nakoľko pravidelne chodíme za našimi partnermi a snažíme sa o podpisovanie nových kontraktov. Niečo nám vychádza a niečo nie. Samozrejme, je to zapríčinené súčasnou situáciou. Zároveň sa modlíme, aby nás nezasiahla druhá vlna, pretože by sme to asi nerozchodili."

Najväčšiu pomocnú ruku podal tzv. tradičný popradský mecenáš Jan Telenský. Máte v súčasnosti ešte nejaké nevyrovnané záväzky?

"Musíme vyplatiť jedného hráča, avšak v dôsledku nedodania faktúry, sme mu zatiaľ financie neposlali. Bol ale o tom informovaný a udržiavame s ním kontakt. Peniaze sú odložené a pripravené. V tomto nie je žiadny problém. Naša platobná disciplína bola na výbornej úrovni, keďže už koncom marca až začiatkom apríla sme si túto povinnosť splnili. Čo sa týka pána Telenského, ak by nebol jeho prístup a postoj ku klubu taký, ako je, nefungovali by sme nielen kvôli korone, ale už aj predtým."

Prečítajte si aj

Do Zvolena sa vracia odchovanec spoza hraníc

Dalo vám veľa práce, aby ste sa dohodli na pokračovaní s trénerom Petrom Mikulom?

"Myslím si, že nie. Práve naopak. Rokovania boli rýchle a s úsmevom. Bolo to v poriadku."

V akej fáze je udržanie kľúčových hokejistov? Napríklad Patrik Svitana už by bol rád, ak by sa pohli veci, pretože koketuje aj so zahraničím...

"Podľa mňa je viacmenej sústredený na situáciu v zahraničí. Od nás má však reálnu ponuku na stole, takže z našej strany je to fajn."

Prekvapilo vás vyjadrenie Martina Réwaya, v ktorom naznačil možný koniec aktívnej činnosti?

"Vedeli sme o tom. Jeho zdravotný stav bol konzultovaný aj počas pôsobenia v Poprade a aj preto sme zo začiatku nedávali o ňom žiadne vyhlásenia."

Prečítajte si aj

HKM Zvolen reaguje na nepravdivé výroky Parksa: Zaujímavé, že sa ozýva hráč, ktorého zaujímali iba jeho štatistiky

Popradský káder by mohol byť rovnaký, alebo možno lepší v porovnaní s ostatnou sezónou?

"Mužstvo určite nebude identické. Niektorí chalani sa upísali inde, čo nás mrzí. Predovšetkým odchod Samuela Takáča. Na druhej strane to neberieme v zlom, pretože tam boli nejaké dôvody, ktoré sme si medzi sebou povedali. Máme rozrobené adekvátne náhrady. Keď sa nám podarí stabilizovať financie, tím bude dosť silný."

Brankár Filip Surák pre náš web prezradil, že prebehla diskusia medzi ním a vami. Je to ešte aktuálne?

"Zúčastnil sa zopár tréningových jednotiek, no teraz ho trápia zdravotné problémy. Áno, rozprávali sme sa, ale stále sa to celé organicky vyvíja. Musíme si počkať, ako sa vykryštalizuje."

V októbri sa očakáva rozbeh sezóny 2020/21. Disponujete už konkrétnym termínom?

"Pokiaľ sa nemýlim, je to dané na 2. októbra. V septembri sa budú riešiť ďalšie možnosti, aby to bolo pre divákov atraktívne v rámci turnajov či prípravných zápasov. Novinkou bude Superpohár, ktorý zrejme začne ešte pred oficiálnym začiatkom ročníka. Nie je to však definitívne. Budeme o tom hovoriť."

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Ako si Lukáš Bambúch podal legionára Slovana

Tatranský pohár sa podľa našich informácii presunie o mesiac?

"Pracujeme s dátumom od 1. do 3. septembra. Turnaja by sa mali zúčastniť len slovenské kluby. Ani v tomto smere to ale nie je uzavreté. Aj tu premýšľame nad viacerými alternatívami."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články