Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 doposiaľ najdôležitejších podpísaných hráčov vo Zvolene

ZVOLEN - Vedenie HKM Zvolen skladá kvalitný tím pre sezónu 2020/21, kedy stredoslovenský klub môže rozhodne pomýšľať na finále play-off. Pozreli sme sa na zatiaľ piatich najdôležitejších podpísaných hráčov.
Zdroj: 34800
Zdieľajte:

Ben Betker

Kanadský obranca predĺžil zmluvu na sezónu 2020/21. Robustný bek s výbornou rozohrávkou, dobrou strelou a spoľahlivou hrou vo vlastnej tretine má s klubom zo stredného Slovenska tie najvyššie ciele. Pod Pustý hrad prišiel z Detvy pred štartom ročníka 2019/20 a s 28 bodmi (8+20) v 48 zápasoch bol druhým najproduktívnejším obrancom tímu. Získal aj slušných 24 bodov v štatistike +/-. Zatiaľ je prvým oficiálne známym legionárom v kádri pred novou sezónou.

Prečítajte si aj

Vo Zvolene mám nedokončený biznis, hovorí Betker. V novej sezóne chce vyhrať titul

Radovan Puliš

Slovenský útočník hlási po dvoch sezónach návrat do materského klubu, s ktorým v sezóne 2012/13 vyhral majstrovský titul. Raz sa v drese "bryndziarov" stal aj najlepším strelcom najvyššej slovenskej súťaže. Na strednom Slovensku podpísal dvojročnú zmluvu a počas jej trvania má jeden hlavný cieľ - vyhrať pohár Vladimíra Dzurillu. Minulú sezónu odohral za Slovan Bratislava, v 46 stretnutiach získal 35 bodov (16+19).

Prečítajte si aj

Puliš chce po návrate vyhrať titul, dvojročnú zmluvu nešlo odmietnuť: Zvolen je môj domov, hovorí

Peter Zuzin

29-ročný odchovanec HKM začal sezónu 2019/20 v Detve, kde sa mu darilo veľmi dobre. V spolupráci s Jánom Sýkorom a Petrom Šišovským získal 32 bodov za 17 gólov a 15 asistencií. Pred koncom prestupového obdobia sa presunul naspäť do Zvolena a darilo sa mu veľmi dobre. V desiatich zápasoch nazbieral 11 bodov (6+5). Súčasťou "bryndziarov" bol aj v ročníku 2012/13, kedy sa mohol tešiť z majstrovského titulu. Podľa vlastných slov odmietol štyri ponuky, tri z tipsportligových klubov HK Poprad, HC ´05 Banská Bystrica a HC Košice.

Prečítajte si aj

Budem ešte lepší ako v minulej sezóne, hovorí Zuzin. So Zvolenom má po odmietnutí troch ponúk najvyššie ambície

Václav Stupka

33-ročný krídelník bol v minulej sezóne štvrtým najlepších strelcov Tipsport ligy. Za Nové Zámky odohral 39 zápasov, získal rovnaký počet bodov za 22 gólov a sedemnásť asistencií. Na konci prestupového obdobia posilnil HC ´05 Banská Bystrica, osem zápasov mu prinieslo osem bodov (2+6). HKM Zvolen mal o Stupku veľký záujem už v minulom ročníku, nakoniec ale zvolil dres "baranov". Rodák z Trnavy na Slovensku hrával aj za Piešťany, Košice či Žilinu. Sezónu 2018/19 odohral za škótsky Glasgow Clan v EIHL. Štyrikrát reprezentoval Slovensko (2+0).

Miloš Kelemen

20-ročný odchovanec HKM tak začne svoju piatu sezónu v seniorskom tíme Zvolena. Z pohľadu produktivity bola pre neho doposiaľ najlepšia tá uplynulá, v ktorej nazbieral 9 gólov a 9 asistencií v 48 zápasoch. V drese HKM odohral lučenecký rodák spolu 125 zápasov s bilanciou 15 gólov a 21 asistencií. Slovensko reprezentoval na dvoch juniorských svetových šampionátoch a v sezóne 2018/19 si v dvoch zápasoch za Slovan Bratislava vyskúšal aj KHL. Mladý útočník prejavil spokojnosť s predĺžením zmluvy, pričom zotrvanie pod Pustým hradom bolo jeho prioritou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články