Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 doposiaľ najdôležitejších podpísaných hráčov v Michalovciach

MICHALOVCE - HK Dukla Ingema Michalovce bude mať v sezóne 2020/21 vysoké ambície, čomu zodpovedajú aj zatiaľ podpísaní hráči. Klub ich má na súpiske nateraz sedemnásť. My sme vybrali piatich, ktorí majú byť najväčším prínosom pre prípadný úspech.
Zdroj: 35344
Zdieľajte:

Tomáš Tomek

Spoľahlivý skúsený brankár. V minulej sezóne bol jednotkou Zvolena a teraz to vyzerá tak, že bude číslom jedna na východnom Slovensku. Michalovce v jeho osobe získali výborného strážcu svätyni. 31-ročný Skaličan pôsobil aj v Žiline, s ktorou dokráčal k bronzu či Piešťanoch. Na konte má krátke pôsobenia v Znojme či druhej nemeckej lige a obliekol si aj dres národného tímu. V sezóne 2012/13 mal najlepšie čísla spomedzi brankárov v celej našej lige.

Prečítajte si aj

Michael Parks naložil Zvolenu: Pod Pustý hrad už nikdy!

Vladimír Mihalik

V osobe tohto obrancu Michalovce vyhrali na plnej čiare. Asi najlepší defenzívny bek v našej súťaži disponuje spoľahlivosťou, hrá veľmi jednoducho v obrannom pásme a aj keď nie je najlepší korčuliar, vie si spraviť poriadok pri mantineli aj pred vlastnou bránkou. Skúsenosti z NHL aj KHL hovoria samé za seba, okrem toho vyhral tri tituly s HC ´05 Banská Bystrica. Pri každom bol v štatistike +/- vo výrazne kladných číslach.

Jordan Hickmott

V minulej sezóne sa mu za 55 odohraných zápasov podarilo streliť 21 gólov a pridať 33 asistencií, čo ho v tabuľke produktivity Tipsport ligy zaradilo na šiestu priečku. Banská Bystrica pritom nemala produktívnejšieho hokejistu. Hickmott odohral na Slovensku už dve sezóny, prvý ročník bol pre neho 2016/17, kedy tvoril s Tomášom Surovým a Dávidom Bucom prvú formáciu pri zisku titulu. Dve sezóny medzi tými "bystrickými" odohral v EBEL a krátko tiež v DEL 2.

Marek Bartánus

Tento útočník prináša hlavne skúsenosti. Bartánus je veľký profesionál na ľade aj mimo neho a mladšie ročníky sa určite veľa naučia. V minulosti kapitán Košíc už veľakrát ukázal, že keď je potrebné, dokáže streliť dôležitý gól či zobrať na seba ťarchu finálnej prihrávky, ale nie je to len o tom. Rodák z Liptovského Mikuláša je platný aj v defenzívnej hre. Napríklad pri banskobystrickom titule v play-off 2018 to jasne demonštroval. Na konte má celkovo päť titulov. Po dva s Bystricou a Košicami, jeden so Slovanom.

Christophe Lalancette

Riskantná stávka na kanadského útočníka vyšla Michalovciam v predošlom ročníku na jednotku. Lalancette síce v sezóne 2018/19 hrával v ECHL za štyri rôzny tímy a v 66 dueloch získal len 25 bodov, čo je vzhľadom na kvalitu spomínanej súťaže dosť málo, ale na Slovensku ožil. Brankárov súperov sa mu podarilo prekonať štrnásťkrát, na ďalších 32 presných zásahov asistoval. So 46 bodmi sa stal jasne najproduktívnejším hráčom Dukly. Jediné, čo trochu škrie, je deväť záporných bodov v štatistike +/-.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články