Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najlepšia formácia zložená z amerických hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na amerických hráčov (USA) v najvyššej slovenskej súťaži a zložili sme z nich ideálnu zostavu.
Zdroj: 32094
Zdieľajte:

Jason Bacashihua (HC ´05 Banská Bystrica)

Americký gólman pôsobil v Banskej Bystrici dve sezóny. V prvej musel prehrýzť prehru vo finále s Nitrou, ale v druhej bol jednotkou pri historicky prvom majstrovskom titule klubu. V oboch ročníkoch inkasoval zhruba len dva góly na zápas, jeho percentuálna úspešnosť zákrokov bola cez 92%. Posledné tri sezóny strávil v Ázijskej lige, v Poľsku, DEL 2 či Alpskej lige.

Jamie Milam (HK Nitra)

Strelec víťazného gólu v nájazdovej lotérii, ktorá rozhodla v roku 2016 o historicky prvom majstrovskom titule pre Nitru. Americký bek odohral pod Zoborom tri sezóny. Vo svojej premiérovej získal 30 bodov v základnej časti, ďalších desať v play-off a stal sa vôbec prvým zámorským hráčom, ktorý vyhral bodovanie obrancov v najvyššej slovenskej súťaži.

Milam celkovo za Nitru v Tipsport lige odohral 259 zápasov. Strelil rovných 40 gólov a pridal 93 asistencií. K tomu dokopy nazbieral 32 plusových bodov. Okrem toho, že vyhral titul, sa taktiež stihol priamo na štadióne v Nitre zasnúbiť a tiež si zahral so svojim bratom Troyom.

Ben Marshall (HC ´05 Banská Bystrica)

Najproduktívnejší obranca Tipsport ligy počas sezóny 2018/19 nazbieral v tíme "baranov" 52 kanadských bodov za trinásť gólov a 39 asistencií. Na konci ročníka sa tešil z majstrovského titulu. V základnej časti prekonal rekord Mathewa Maioneho v počte strelených gólov medzi obrancami, dosiahol ich dvanásť. Minulý ročník strávil v Diname Riga hrajúcom KHL.

Cason Hohmann (HC ´05 Banská Bystrica)

"Motorová myš" najvyššej slovenskej súťaže. Hohmann prišiel prvýkrát do Tipsport ligy v podstate nečakane, pretože Banská Bystrica ho kvôli zraneniam zobrala na skúšku. V sezóne 2017/18 nakoniec vyhral titul a získal aj s play-off skvelých 57 bodov (17+40). Vzápätí využil lukratívnu ponuku zo švajčiarskeho Oltenu, kde odohral jeden rok, ale na sezónu 2019/20 sa vrátil pod Urpín. Nazbieral 37 bodov v 33 dueloch (10+27).

Tim Coffman (HKM Zvolen)

Americký útočník nastupoval za Zvolen v sezóne 2017/18, kedy bol nesmierne produktívny. V základnej časti získal 58 bodov za 31 gólov a 27 asistencií. Stal sa najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom. V play-off pridal deväť bodov za dva góly a sedem asistencií. Jeho pušný prach v najdôležitejšej fáze nevybuchol. Posledné dve sezóny strávil vo švajčiarskom druholigovom klube HC La Chaux-de-Fonds, kde má priemer takmer 1,3 bodu na zápas.

Patrick White (HC ´05 Banská Bystrica)

Americký útočník bol draftovaný v roku 2007 z prvého kola Vancouverom Canucks, ešte predtým získal s USA na MS U18 striebro, avšak po absolvovaní University of Minnesota, kde ho sprevádzali zdravotné problémy, zamieril v roku 2011 až do tretej nemeckej ligy. Tam a neskôr v DEL 2 patril medzi hviezdy, a tak v sezóne 2013/14 posilnil HC ´05 Banská Bystrica, kde sa stal druhým najproduktívnejším hráčom tímu (26+24). Sezónu na to mu to pod Urpínom tiež výrazne sypalo, nazbieral zhruba 0,62 bodu na zápas, avšak zároveň nastupoval v KHL za Slovan Bratislava, kde v 26 dueloch nezískal ani jeden kanadský bod. Potom prišlo herné trápenie. Opustil Slovensku a v sezóne 2015/16 hrával za tri rôzne kluby (Graz, Leksands a Lillehammer), no nikde to nebolo ideálne. Rovnako tak ani počas ročníka 2016/17, kedy nastupoval za francúzsky Dijon a následne ukončil kariéru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články