Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan vidí zmysel v pokračovaní iba s divákmi

BRATISLAVA - Slovensko s radosťou prijalo postupné uvoľňovania opatrení.
Zdroj: 34789
Zdieľajte:

Od stredy 3. júna vstúpila do platnosti piata fáza. Najviac v očakávaní boli športovci a fanúšikovia obľúbených športov. Jeden bod sa však nepozdával, ktorý sa týkal návštevnosti na štadiónoch. Od 10. júna je povolených len 500 divákov. Od 1. júla až do konca roka 2020 len 1000 fanúšikov na tribúnach. Pokiaľ sa toto nariadenie hlavného hygienika a Vlády SR nezmení, môže nastať obrovský problém pre kluby. Pred pár dňami avizovali Slovan i Košice možnosť neprihlásenia sa do nového ročníka Tipsport ligy.

Prečítajte si aj

Novinky v Žiline: Čistý stôl, príprava rozpočtu, uvažovanie nad ligami a známy tréner

"Podľa našich kvalifikovaných odhadov by len strata na vstupnom pri prípadnom obmedzení na tisíc divákov znamenala pre Slovan do konca kalendárneho roku od 520 do 670 tisíc eur, v závislosti od počtu domácich zápasov a priemernej ceny vstupenky," hovorí pre oficiálnu stránku belasých marketingový riaditeľ Milan Vajda. Zástupcovia Slovenského futbalového zväzu tento týždeň zaslali na Úrad vlády žiadosť ohľadom navýšenia počtu divákov na zápasoch. Rovnako tak aj hokejoví činovníci veria, že do štartu sezóny, ktorá by mohla začať cca 2. októbra, štát prehodnotí svoj postoj.

Prečítajte si aj

Novela zákona o športe pomôže zväzom, podujatia nad tisíc ľudí by sa (možno) mohli organizovať

"My v Slovane naďalej pevne veríme, že o nejakom extrémnom riešení nebudeme musieť uvažovať. Slovan i Košice sú tradičné hokejové kluby, oba - okrem toho, že sú veľkými rivalmi, ktorí lige dodávajú jedinečnú príchuť - fungujú zároveň na veľmi podobnom obchodnom modeli. Sú to tzv. “fan-driven” kluby, závislé na záujme a podpore divákov a marketingových príjmoch, vrátane vstupného. Oba kluby navyše ako jediné platia prenajímateľom nemalé peniaze za užívanie zimných štadiónov. Polmiliónový výpadok jednoducho nedokáže nikto bez prípadnej kompenzácie utiahnuť," dodal Vajda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články