Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z posledného miesta tabuľky až na tretie, hodnotí Šúrek sezónu v Breste. Karanténu trávi na chate so svojimi psami

BRATISLAVA - Skúsený slovenský brankár Martin Šúrek má za sebou sezónu vo francúzskom druholigovom Breste. Jeho tím začal zle, avšak z posledného miesta sa vyšplhal až na tretiu priečku, kde ukončil základnú časť. Štart play-off tímu z Brestónska nevyšiel, následne bola sezóna ukončená. 32-ročný Bratislavčan v rozhovore pre hokejovysvet.sk hovoril aj o tom, že už nie je jediným hokejistom, ktorý pôsobil vo francúzskom aj bieloruskom Breste.
Zdroj: 35331
Zdieľajte:

Ako hodnotíte sezónu 2019/20?

Sezónu hodnotím veľmi pozitívne. Okrem toho, že som si mesto Brest zamiloval, tak sme vytvorili skvelú partiu, ktorá silnela počas celej sezóny. Zo začiatku nám to príliš nešlo, ale nestrácali sme nádej a vieru. Od konca novembra sa začal náš vzostup. Z posledného miesta sme sa v tabuľke vyšplhali až na tretie, kde sme finišovali po základnej časti.

Aké ste mali v Breste hokejové podmienky?

Ja osobne som bol veľmi spokojný. Nič mi nechýbalo.

Prečítajte si aj

Gabor sa chce ukázať vo Västerviksu a posunúť sa do SHL, na Banskú Bystricu má nezabudnuteľné spomienky

V tíme ste boli viacerí Slováci. Trávili ste teda voľný čas spolu?

Začal som sa učiť po francúzsky, čiže mojou podmienkou pred sezónou bolo, aby som býval s francúzsky hovoriacimi spoluhráčmi, v čom mi klub vyšiel v ústrety. Ostatní moji slovenskí spoluhráči bývali mimo Brestu v krásnom golfovom rezorte. Voľný čas sme spolu trávili, ale nebolo to až tak často.

Aké boli ciele tímu v play-off?

Po nevydarenom začiatku sezóny sa na play-off príliš nemyslelo, skôr na záchranu (úsmev). Za tri mesiace, od konca novembra do konca februára, sme do toho dali všetky fyzické aj mentálne sily, ktoré nám chýbali v play-off. V podstate bol pre nás každý jeden zápas počas sezóny zápasom play-off. Ak viete, čo tým myslím (úsmev).

Vrátili ste sa po skončení sezóny hneď na Slovensko?

Áno, po poslednom odohratom zápase (11.3.) nám majiteľ klubu expresne kúpil letenky, uhradil všetky podlžnosti a išli sme domov.

Ako trávite tieto karanténne dni?

Mal som šťastie, že odkedy som sa vrátil na Slovensko, tak som mohol ostať až doteraz bývať na chate mimo mesta so svojimi dvomi psami, takže som si oddýchol, užil si prírodu a takisto aj mojich dvoch psov, ktorí mi počas sezóny chýbali.

Pôsobili ste v bieloruskom meste Brest a teraz aj vo francúzskom Breste. Ste jediný hráč na svete, ktorému sa niečo také podarilo?

Napadlo mi to a nejaký čas to tak skutočne aj bolo, ale počas sezóny k nám prišiel ruský spoluhráč Ivan Throškov a ten takisto v minulosti pôsobil v bieloruskom Breste. Tým pádom sme na svete už dvaja (úsmev).

Na ktoré pôsobenie na Slovensku spomínate najradšej?

Na každé jedno svoje pôsobisko si spomeniem veľmi rád. Na minulosť sa pozerám s úsmevom a vďakou, pretože len vďaka minulosti sme tým, čím sme dnes. Ale ak mám byť úprimný, tak najčastejšie si spomeniem na Poprad. Vďaka ľuďom okolo seba, podmienkam a samotnému mestu som sa pod Tatrami cítil ako doma.

Viete, kde budete pôsobiť v novej sezóne?

Neviem (úsmev).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články