Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

U.S.Steel dlží peniaze Košičanom

KOŠICE - Klub HC Košice utrpel obrovské straty v súvislosti s predčasným ukončením sezóny 2019/20 kvôli koronavírusu.
Zdroj: 34318
Zdieľajte:

Košičania budúci rok oslávia storočnicu. V tejto chvíli je však ťažké odhadnúť, v akom duchu sa budú niesť oslavy. Strata na vstupnom približne pol milióna Eur a aby toho nebolo málo, financie za apríl neprišli ani od najväčšieho sponzora - U.S.Steel.

Prečítajte si aj

Formát pomohol Tatarovmu Montrealu, hrať sa má vo dvoch mestách

„Takto nám, samozrejme, vznikli dlhy. Momentálne sa s tým snažíme vysporiadať a nastaviť si model fungovania do budúcej sezóny tak, aby sme nespôsobili ešte väčšiu škodu. Aj preto sme nateraz rozbehli iba mládežnícku časť prípravy, ktorá je však tiež veľmi nákladná. Čo sa týka A-tímu, stále komunikujeme s mestom Košice, zväzom a rôznymi partnermi a uvidíme, na čo budeme mať počas budúcej sezóny,“ uviedol pre denník Korzár člen Správnej rady Tomáš Kuriatnik.

Prečítajte si aj

Rovno do play-off

Nielen východniari, ale všetky mužstvá Tipsport ligy absolútne nevedia, čo sa bude diať v najbližšom období. „Bude nutné diverzifikovať príjmy. Nemôžeme sa sústrediť len na jedného strategického partnera, ale hľadať viac menších. Pripúšťam, že v súčasnej situácii bude hľadanie partnerov pre šport veľmi zložité. Myslíme si, že ekonomická kríza po pandémii k nám v podstate ešte poriadne nedorazila. Predpokladáme, že koniec leta, možno začiatok jesene budú veľmi ťažké,“ doplnil Kuriatnik, ktorý zároveň pracuje aj vo firme U.S.Steel.

Prečítajte si aj

ANKETA Najlepší hráč sezóny 2019/20: HK Nitra

HC Košice naďalej komunikuje so spoločnosťou. Zároveň berie na vedomie fakt, že sa samotná firma musí vysporiadať s ťažkou situáciou a následne sa môže zaoberať otázkou podpory klubu. Podľa prvotných informácii by mali v metropole východu v budúcom ročníku vsadiť na juniorov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: korzar.sk

Diskusia

Podobné články