Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemecký hokej napreduje extrémne rýchlo. V tomto už čoskoro môže predčiť ten slovenský

BRATISLAVA - Diskusií o tom, kde má v rámci sveta momentálne svoje miesto slovenský hokej, sa vedie mnoho. Kritérií, podľa ktorých možno zaradiť postavenie krajiny, je mnoho. Jedným z nich by mohol byť aj vstupný draft NHL.
Zdroj: 33302
Zdieľajte:

Ak sa hovorí, že Nemecko nás už v rámci hokeja predbehlo, výbery nováčikov v posledných rokoch toto tvrdenie potvrdzujú. Prvou lastovičkou stúpajúcej kvality nemeckého mládežníckeho hokeja bolo tretie miesto Leona Draisaitla v roku 2014.

Po ňom nasledovali Dominik Bokk (25. miesto v roku 2018) a v minuloročnom výbere Moritz Seider, z ktorého Detroit spravil šestku draftu.

Rok 2020 však môže byť pre nemecký hokej prelomový. Po prvýkrát totiž môžu v 1. kole zaznieť mená až troch tamojších mladíkov, s čím sa nemôže pochváliť ani slovenský hokej.

Prečítajte si aj

Kňažko: Slováci nie sú až taký pracovitý národ, nečudujme sa, že nás súperi prekorčuľujú

„Sledujem nemecké talenty už mnoho rokov, avšak takýto silný nemecký ročník som ešte nevidel,“ hovorí hlavný skaut pre Európu pre portál Future Considerations Dennis Schellenberg.

Tim Stützle, John-Jason Peterka a Lukas Reichel sú mená, ktoré raz môžu zanechať v NHL hlbokú stopu. Najmä Stützle je hráčom, ktorý raz dokonca môže byť lepší ako ostrostrelec z Edmontonu Draisaitl.

“Sledujem toho výnimočného hráča zopár rokov a treba povedať, že ma nikdy nesklamal. V každom zápase, kde som ho videl hrať, bol rozdielovým hráčom. Je typom hráča, ktorý rozhoduje zápasy. Na jeho hre si najviac cením jeho korčuľovanie a rýchlosť. Radosť pozerať sa na neho,“ dodal Schellenberg.

Stützle si v tejto sezóne medzi mužmi pripísal v 35 dueloch veľmi slušných 29 bodov. „Žiadna výzva nie je pre neho veľká. S pukom je nesmierne kreatívny a hoci niekedy zbytočne špekuluje, s vekom a skúsenosťami sa tohto zlozvyku zbaví. To z neho spraví ešte žiarivejšieho hráča,“ uviedol Schellenberg.

Popredné organizácie mu na drafte veštia od celkovej druhej priečky po siedmu. Zvyšné dve nemecké želiezka síce tak vysoko nie sú, aj oni však majú reálnu šancu na 1. kolo.

Kým Reichel je oproti Peterkovi skúsenejším hráčom, druhý menovaný sa viac hodí na severoamerické klzisko. Silou a pracovitosťou pasuje do tretej formácie.

Lukas Reichel si v drese Berlína v 35 dueloch pripísal 22 bodov (11+11). „Prekvapil mnoho skautov, vrátane mňa. V Berlíne si postupne vybojoval dostatok priestoru, čomu som pred začiatkom sezóny neveril. Veľkú pozornosť na seba upriamil na svetovom šampionáte juniorov, kde patril k najlepším hráčom Nemecka,“ vysvetlil Schellenberg.

Peterka síce za Mníchov nazbieral v 36 vystúpeniach len desať bodov (6+4), skaut však vyzdvihuje jeho vlastnosti.

„Je pracovitý ako kôň, ktorý si len zriedkakedy oddýchne. Vďaka svojej húževnatosti môže konkurovať komukoľvek. Jeho silná spodná časť tela a nohy z neho robia tvrdého oponenta v boji o puk,“ vysvetlil Schellenberg.

Títo traja mladíci sa môžu postarať o to, že sa budú prepisovať dejiny nemeckého hokeja. Či sa tak naozaj stane, sa dozvieme už čoskoro.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: sport1.de, thedraftanalyst.com, thehockeywriters.com, futureconsiderations.ca

Diskusia

Podobné články