Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Tipsport lige nemajú hráči vytvorené kvalitné podmienky

BRATISLAVA - Slovenský útočník Roman Rác v rozhovore pre český portál hokej.cz hovoril o niekoľkých témach, spomenul však aj svoje pôsobenie v Nitre.
Zdroj: 33732
Zdieľajte:

Rovnako tak sa vyjadril k situácii v Tipsport lige: "Súťaž je o niečo lepšia ako česká Chance liga. Všetko okolo zápasov bolo na výbornej úrovni, ale liga by si podľa mňa zaslúžila úplne iné podmienky, inú starostlivosť o hráčov. Sú tam kvalitní hráči, ale nemajú vytvorené podmienky," hovorí Rác pre hokej.cz.

Prečítajte si aj

Javorčík: Hlavným cieľom bude napĺňať víziu klubu, chceme aspoň polovicu hráčov z vlastnej akadémie

Najväčší problém vidí v platovej stránke: "Väčšina hráčov nemá vysoké platy a dostávajú osemmesačné zmluvy, takže musia mimo sezónu pracovať, aby uživili seba aj rodinu. Potom si ťažko môžu dovoliť nakúpiť k tréningu výživu alebo zaplatiť kondičného trénera, čo už je v profi hokeji bežné," tvrdí 29-ročný útočník.

V minulom ročníku odohral Rác za Nitru devätnásť zápasov, v januári odišiel do poľského Gdansku: "Na Nitru ale nemôžem povedať ani pol slova. Všetko bolo férové, dokonca som dostal odstupné. Čo však viem, takýto prístup nemajú na Slovensku zďaleka všade," dodal Rác pre hokej.cz.

Prečítajte si aj

Brankár Nových Zámkov má nový klub, mieri do Poľska
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články