Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Javorčík: Hlavným cieľom bude napĺňať víziu klubu, chceme aspoň polovicu hráčov z vlastnej akadémie

BANSKÁ BYSTRICA - Novým trénerom HC ´05 Banská Bystrica sa stal Norbert Javorčík, ktorý v posledných sezónach pôsobil ako hlavný kouč juniorského tímu "baranov". Jeho skúsenosti sú viac-menej z mládežníckeho hokeja, keďže pôsobil aj pri národných tímoch Slovenska do 18 a 20 rokov.
Zdroj: 25580
Zdieľajte:

Ako vznikla dohoda medzi vami a HC ´05, že budete hlavným trénerom?

"Už dlhšiu dobu sme sa s manažmentom bavili o smerovaní a udržatelnosti seniorského hokeja. Cesta, kde aspoň polovica hráčov by bola z vlastnej akadémie, pripadá ako logická mne aj manažmentu. Na základe týchto rozhovorov, ktoré prebiehali dlhšiu dobu, to skončilo tak, že som dostal zatiaľ džentlmenskú ponuku byť hlavný trénerom seniorov a ja som s tým súhlasil."

Vašim asistentom sa stal Jozef Budaj. Prečo práve on?

"Poznáme sa už dlhšiu dobu. Nie tak dávno sme spolu pracovali pri juniorskom tíme HC ´05 a ako hlavný tréner pôsobil v talianskom Rittene. Aj naša ľudská spolupráca bola dobrá. Navyše má dostatok skúseností, aby bol dobrým členom realizačného tímu."

Budete hľadať aj trénera brankárov?

"Budeme sa snažiť doplniť realizačný tím aj o trénera brankárov. Inak počítame s členmi realizačného tímu v novej sezóne."

Aký bude cieľ klubu v novej sezóne?

"Nedávame si konkrétne výsledkové ciele. budeme sa snažiť naplniť víziu a síce mať čo najviac hráčov z mládežníckej akadémie Banskej Bystrice. Zároveň sa budeme snažiť nájsť takých mladých talentovaných hráčov, ktorí môžu vytvoriť základ tímu pre budúce sezóny. Našou víziou je tiež to, aby sme umožnili každému hráčovi naplno rozvinúť jeho potenciál. Prvý krátkodobý cieľ je vybudovať základ tímu pre ďalšie sezóny."

Prichádzate na lavičku tímu, ktorý vyhral trikrát po sebe titul. Pociťujete tlak?

"Nepociťujem žiadny tlak. Som si vedomý toho, že Banská Bystrica je v posledných rokoch najúspešnejší slovenský hokejový klub. Na druhej strane, prišiel som, aby som napĺňal spomenutú víziu. Mojim cieľom bude robiť čo najlepšie na to, aby sme vytvorili perspektívny tím do ďalších sezón."

Počítate s variantom, že domáce zápasy budete hrávať v Brezne?

"Som si vedomý toho, že situácia okolo banskobystrického štadiónu je zatiaľ nejasná. V hre je variant, že budeme hrať v Banskej Bystrici, ale asi pravdepodobnejšia je tá, že budeme hrávať mimo Bystrice. Keď budeme stopercentne vedieť, ktorý variant bude v hre, tak sa podľa toho zariadime."

Prvýkrát budete hlavným trénerom medzi seniormi. V čom bude najväčší rozdiel?

"Seniorský hokej vnímam ako iný oproti mládežníckemu v tom, že hráči sú vyspelejší po všetkých stránkach. Či už je to ľudská, fyzická, herná alebo stránka zručností. Teším sa, že som sa dostal o level vyššie a že budem pracovať s hráčmi, ktorí sú oveľa viac uvedomelí ako hráči v mládežníckych kategóriách."

Akú máte predstavu o kádri?

"S vedením klubu konštantne už mesiac pracujeme na tom, aby sme káder vytvorili v súlade s našou víziou. To znamená, že chceme mať hráčov z našej akadémie a mať perspektívny tím do budúcich sezón. Určite by som bol rád, aby sme každoročne dávali šancu juniorom. Rátame preto s juniormi už aj tento rok, zároveň počítame s hráčmi, ktorí prešli banskobystrickou mládežou. Ten káder vyzerá veľmi dobre vzhľadom na tú víziu. Konkrétne črty bude mať až o pár týždňov alebo mesiacov neskôr."

Minulá sezóna musela byť ukončená predčasne. Na dosah ste mali titul s juniorkou. Vládne pocit nedokončenej roboty?

"Myslím si, že všetky posledné tri roky pri juniorke beriem ako celok. Som rád, že sa nám s tímom podarilo konštantne sa posúvať. Výsledkovo, ale najmä ľudsky a herne. S tým ukončením nenarobíme nič. Život nám zariadil koniec sezóny. Preto nemám pocit, že práca je nedokončená, nakoľko je za nami vidieť prácu a drinu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články