Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Droppa: Michalovce budú ambicióznejšie ako v minulej sezóne. Cestovaním si zaspomína na Ameriku

MICHALOVCE - Ivan Droppa bude od novej sezóny pôsobiť ako asistent hlavného trénera v HK Dukla Ingema Michalovce. S Miroslavom Chudým a ďalším asistentom Jurajom Faithom vytvorí v ambicióznom tíme veľmi zaujímavé trénerské trio. Na východ republiky prichádza po úspešnom dvojročnom pôsobení v HC ´05 Banská Bystrica.
Zdroj: 34256
Zdieľajte:

Ako vznikla dohoda medzi vami a Michalovcami?

"Kontaktovali ma pred mesiacom s ponukou na pozíciu asistenta trénera. Po rozhovore s majiteľom som sa rozhodol, že je to pre mňa výborná nová výzva.

Prečo ste sa rozhodli pre Michalovce?

"Klub má ambiciózne plány, takže kvôli tomu. Chcú ten hokej pozdvihnúť ešte viac. Michalovce budú ambicióznejšie ako v minulej sezóne."

Do akého prostredia prichádzate?

"Štadión je veľmi pekne zrekonštruovaný a čo sa týka zázemia A-mužstva, tak si dali záležať, čiže vytvorené sú veľmi dobré podmienky."

Prečítajte si aj

Duklu v budúcej sezóne povedie nový trénerský štáb

S trénerom Chudým ste sa poznali už skôr?

"Poznali, ale nikdy sme ešte nespolupracovali. Ani ako hráči sme sa nestretli v jednom klube. Rozprávali sme sa, že ako asi budeme spolupracovať a fungovať. Ja by som mal mať na starosti obrancov a oslabenia. V Bystrici som tiež striedal obrancov, čo mi ostalo, plus spomínané oslabenia. Tieto veci sú ale v prvom rade tímová robota. Na niečom sa najskôr zhodneme a potom to pri realizácii budem mať trochu viac v kompetencii robenia alebo vyučovania ja. Ale ako hovorím, je to kolektívna robota a hlavný tréner má posledné slovo."

Máte predstavu o hráčskom kádri?

"Máme predstavu o nejakej kostre a momentálne manažér poslal ponuky vytipovaným hráčom. Verím, že s väčšinou sa dohodneme a budú pôsobiť v Michalovciach."

Bolo v hre zotrvanie v Banskej Bystrici?

"Nebolo."

Aké boli dva roky v Banskej Bystrici pri trénerovi Cemanovi?

"Bola to skvelá skúsenosť. Dan je veľký profesionál. Dúfam, že som sa veľa naučil. Určite mnoho z toho budem môcť aplikovať v novej sezóne. Až na to predčasné ukončenie minulej sezóny, kedy sme nemohli ukázať, aká sila je v nás, vládne s pôsobením v Bystrici veľká spokojnosť. Z profesionálneho hľadiska to bol pre mňa dobrý krok."

Bude v Michalovciach angličtiny menej?

"Sme síce slovenskí tréneri, ale budú tam určite aj zahraniční hráči. Angličtina preto bude určite potrebná. Možno jej bude menej, ale bude dôležitá."

Prečítajte si aj

Matovič: Nikto nepredpokladá, že tento rok sa uskutočnia podujatia nad tisíc ľudí

Budú zápasy proti Banskej Bystrici špeciálne?

"Samozrejme, človek sa bude chcieť ukázať, ale nejako by som to nehrotil, že budú špeciálne, no z môjho pohľadu bude veľmi dobré, keď Bystricu porazíme. Je to šport, tak to chodí. Keď som bol v Bystrici, tak špeciálne to bolo proti Zvolenu. Nie som Bystričan, ale dokážem pochopiť, že je to najväčší rival. Keď som bol v Mikuláši, tak s Popradom to bolo podtatranské derby. V Michalovciach budú najväčším rivalom Košice, kedy ľudia na nás budú tlačiť, aby Košice prehrali. Každopádne, Banská Bystrica má v posledných rokoch vysoký rating, v niekoľkých posledných rokoch bola vždy vo finále. Aj tie zápasy proti takýmto súperom sú vždy špeciálne, chceš sa na ne pripraviť dôslednejšie, dať si ešte viac pozor na detaily."

Tešíte sa na cestovanie?

"Cestovania bude viacej. Uvidíme, kto, ako a či bude hrať. Ja verím, že to zvládnu všetky tímy. Určite nepôjdeme do Budapešti, čo už vieme, ale určite je z Michaloviec cestovania viac ako z Banskej Bystrice, ktorá je v strede Slovenska. Najväčšie štreky sú Slovan, Nové Zámky a Trenčín, celkom blízko sú potom Miškolc, ak bude hrať, Poprad a o Košiciach ani nehovorím. Budem sa musieť vrátiť do čias, keď som bol v Amerike a cestovali sme bežne šesť až osem hodín."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články