Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Svitá Detroitu na lepšie časy? Očakáva sa príchod niekoľkých hviezd

DETROIT - Dlhé roky bol Detroit Red Wings jedným z najlepších tímov NHL. Prakticky pravidelne vyhrával Stanley Cupy, chodili tam najlepší hráči. Teraz zažil štyri zlé roky, no budúcnosť môže byť svetlá.
Zdroj: 35055
Zdieľajte:

"Červené krídla" majú dostatok miesta pod platovým stropom a to bude určite obrovská výhoda. Navyše, na odchode z klubu sú starnúci Jimmy Howard, tiež obrancovia Trevor Daley a Jonathan Ericsson. Všetkým končia zmluvy a navyše toto trio už nemá čo ponúknuť. Tým sa uvoľní ďalších viac ako jedenásť miliónov.

Vzhľadom na to, že platový strop by kvôli koronavírusu mal ostať na súčasných 81,5 miliónov dolárov a nezvýšiť sa, bude Detroit ťažiť v získavaní voľných hráčov, zatiaľ čo Tampa Bay alebo Toronto, ktoré s nárastom počítali, budú mať problémy.

Prečítajte si aj

Popredná európska liga chce zaviesť platový strop a zvýšiť počet legionárov

Na trhu s voľnými hráčmi sa po sezóne 2019/20 objaví veľa hviezdnych mien ako Braden Holtby, Robin Lehner, Tyson Barrie, Torey Krug, Alex Pietrangelo, Jevgenij Dadonov, Taylor Hall či Mike Hoffman. A to nie je všetko. Navyše, Red Wings budú mať v lete len jedenásť zazmluvnených hráčov za celkovo 46 miliónov, pričom ďalších dvanásť bude potrebovať nové zmluvy.

Detroit teda bude môcť poskladať jednu polovicu tímu za zhruba polku rozpočtu. Tým pádom sa otvárajú nové možnosti. Napríklad spomínaným hviezdnym menám nejaké stotisíce do ich zmlúv pridať. To si kluby s hraničným rozpočtom dovoliť nemôžu. Práve tu bude GM Steve Yzerman ťažiť.

Určite bude potrebovať brankára. Ideálny je Robin Lehner z Vegas, kde je jednotkou Marc-André Fleury. Ako o najpravdepodobnejšej posile sa však hovorí v súvislosti s obrancom Toreym Krugom. Ten má síce v Bostone Bruins každoročne tie najvyššie ciele, ale v Detroite by bol ako doma. Jeho rodné mesto Royal Oak je vzdialené asi tridsať minút jazdy autom.

Red Wings potrebujú defenzívu posilniť výraznejšie, pretože v posledných rokoch to bol kľúčový problém. Mladý Moritz Seider bude hviezdou, potrebuje však vzory. Preto sa Detroit určite poobhliadne po ďalšom skúsenom bekovi.

A čo útok? Spomínaný Steve Yzerman draftoval Vladislava Namestnikova v roku 2011 do Tampy Bay, mohli by sa znova stretnúť. V hre je tiež jeho krajan Dadonov. Nové zmluvy síce potrebuje trio Tyler Bertuzzi, Robby Fabbri a Anthony Mantha, to ale nebude pri súčasnej situácii problém.

No a to najlepšie na záver. Všetko nasvedčuje tomu, že práve Detroit bude mať prvú voľbu na drafte 2020. To znamená, že do organizácie príde Alexis Lafreniere, k čomu tiež viac netreba dodávať. Napriek tomu, že Detroit sa teraz potáca na dnes, budúcnosť vyzerá veľmi nádejne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.cz

Diskusia

Podobné články