Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Popredná európska liga chce zaviesť platový strop a zvýšiť počet legionárov

BERN - Švajčiarske periodikum Watson informuje o tom, že tamojšia najvyššia súťaž NLA zvažuje zavedenie platového stropu.
Zdroj: 33243
Zdieľajte:

Najvyššia možná čiastka, ktorá by kluby mohli vynaložiť bude podľa všetkého sedem miliónov švajčiarskych frankov, čo je pri súčasnom kurze 6 658 422,90 milióna eur. Platové dno by činilo päť miliónov frankov (4 756 016,36 eur).

Tie kluby, ktoré by neboli schopné dodržať platový strop by potom dostali výnimku, tzv. "Luxury tax". To v praxi znamená, že prevyšujúcu čiastka by sa prirátala medzi tie kluby, ktoré majú pod platovým stropom priestor. Až do konca minulej sezóny toto takto fungovalo aj v KHL.

Prečítajte si aj

Budúcnosť DVTK v Tipsport lige ostáva otázna, konečné rozhodnutie nepadne kvôli koronavírusu

Návrh zaviesť dno a strop sa bude riešiť na augustovom mítingu klubov. Ak by sa schválil, fungoval by od sezóny 2021/22. Potrebné by však bolo prechodné obdobie, keďže momentálne platový strop v NLA nefunguje. Hranica hornej mzdy by preto platila až od sezóny 2024/25.

V auguste sa bude riešiť aj počet legionárov. Momentálne môže každý tím nasadiť do stretnutia štyroch zahraničných hokejistov, pričom kluby by boli za zvýšenie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: swisshockeynews.ch

Diskusia

Podobné články