Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lintner prezradil, kedy by sa mal začať nový ročník Tipsport ligy

BRATISLAVA - Všetky kluby hokejovej Tipsport Ligy dostanú od spoločnosti Pro-Hokej finančnú čiastku presahujúcu sumy z predchádzajúcich sezón. Nasledujúci ročník, ktorý by sa podľa slov riaditeľa spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintnera mohol začať v októbri, spestrí aj ligový Superpohár.
Zdroj: 35155
Zdieľajte:

Pre pandémiu koronavírusu predčasne ukončená sezóna bez odohraného play off spôsobila v slovenskom hokeji veľké problémy. Z diváckeho i televízneho pohľadu sa neodohrali najatraktívnejšie zápasy, klubom spôsobili ušlé príjmy. V náročnej situácii sa však spoločnosti Pro-Hokej v spolupráci s najväčšími partnermi TL podarilo pre kluby zabezpečiť financie.

Prečítajte si aj

TOP 10 prestupov slovenských hokejistov

"Veľmi rád konštatujem, že naši partneri sa k vážnej situácii postavili veľmi ústretovo a vďaka našim dohodám Pro-Hokej podporí kluby v takmer stopercentnej výške pôvodného finančného plánu. Myslíme však už aj na novú sezónu a uvedomujeme si, že v dnešnej dobe je pre kluby náročné pripravovať svoje rozpočty bez ďalšej pomoci," povedal Lintner na štvrtkovom brífingu v Bratislave.

Na stredajšom spoločnom stretnutí vo Zvolene zástupcovia klubov diskutovali o ďalších možnostiach financovania, keďže ich mnohí lokálni partneri v dnešnej dobe zvažujú ďalšiu podporu hokeja. Kluby už pred pár týždňami vyzvali so žiadosťou o pomoc aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

"Zatiaľ k dohode nedošlo. Kluby nechcú len pasívne čakať, preto pripravujú obchodnú ponuku pre zväz, ktorá by mohla k dohode o pomoci napomôcť," uviedol Lintner.

Šéf Pro-Hokeja už myslí na ďalší ročník TL, ktorý obohatí aj nový súťažný formát.

"Spoločne s našimi partnermi Tipsport, Kaufland a RTVS sme pripravili slovenský ligový pohár s názvom Kaufland Super Cup Tipsport Ligy. Vďaka RTVS sa najzaujímavejšie zápasy ligového Superpohára dokonca odvysielajú v priamych televíznych prenosoch počas rozbehnutej tipsportligovej sezóny 2020/2021."

Atraktivitu ligového Superpohára zvýši nasadenie prvej šestky tipsportligistov z predchádzajúceho ročníka. V boji o trofej ich doplnia dvaja postupujúci z kvalifikácie, v ktorej sa predstaví osem nominovaných slovenských klubov. Finálové zápasy by sa mali odohrať v januári 2021.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články