Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 10 prestupov slovenských hokejistov

BRATISLAVA - Aj napriek koronakríze sa zahraničné kluby pripravujú na novú sezónu 2020/21 a prestupy sa dotkli aj slovenských hokejistov. Vybrali sme desať najzaujímavejších zmien dresu v podaní slovenských hráčov.
Zdroj: 34683
Zdieľajte:

Marek Čiliak (Kometa Brno - Motor České Budejovice)

Slovenský brankár Marek Čiliak bude v sezóne 2020/21 jednotkou českého nováčika Extraligy z Českých Budejovíc. Podpísal trojročný kontrakt. 30-ročný Zvolenčan strávil predošlú sezónu v dresoch Brna a Zlína. V minulosti chytal aj za Slovan Bratislava v KHL, s Kometou vyhral v rokoch 2017 a 2018 dva české tituly. V oboch prípadoch bol jednotkou a najlepším gólmanom ligy. Slovensko reprezentoval na dvoch svetových šampionátoch vrátane minuloročného, ktorý sa konal práve u nás.

Denis Godla (Rytíři Kladno - HC Litvínov)

Slovenský hokejový brankár Denis Godla sa stal novou akvizíciou českého extraligistu HC Verva Litvínov. S vedením nového zamestnávateľa sa dohodol na ročnej zmluve s rovnako dlhou opciou.

Dvadsaťpäťročný reprezentant Slovenska v uplynulej sezóne pôsobil v Kladne. Godla, bronzový medailista z MS do 20 rokov v roku 2015, počas kariéry pôsobil v KHL v drese Slovana aj štyri roky vo Fínsku (KalPa Kuopio, Kokkolan Hermes a IPK). Na MS 2018 odchytal dva zápasy.

Adam Jánošík (HC Plzeň - IK Oskarshamn)

Slovenský hokejista Adam Jánošík prestúpil z Plzne do najvyššej švédskej súťaže. Dvadsaťsedemročný obranca sa dohodol na spolupráci s IK Oskarshamn, posledným tímom uplynulej sezóny SHL. Potvrdil to vo večernom športovom spravodajstve RTVS.

Jánošík prišiel do Plzne v druhej polovici januára z Litvínova, za HC Škoda odohral v závere základnej časti 15 zápasov s bilanciou dva góly a tri asistencie. V minulosti na klubovej úrovni obliekal aj dresy Gatineau Olympiques v juniorskej QMJHL, HC Košice, Chomutova či Slovana Bratislava v KHL.

Andrej Bíreš (EC Bad Nauheim - Ice Tigers Norimberg)

Slovenský útočník Andrej Bíreš bude v budúcej sezóne nastupovať v najvyššej nemeckej súťaži DEL za Norimberg Ice Tigers, čo už klub oficiálne potvrdil. Posledné dva ročníky hrával v DEL 2 za EC Bad Nauheim. Dokopy nazbieral v 107 dueloch slušných 87 bodov. Bíreš pôsobí v Nemecku od roku 2011, zatiaľ nastupoval iba v druhej alebo tretej najvyššej lige.

Okrem spomínaného mužstva hrával aj za Landshut Cannibals, Heilbronner Falken a ESC Wohnbau Moskitos Essen. Na Slovensku rodák z Banskej Bystrice vyrastal v štruktúrach HC ´05. Na seniorskej úrovni pôsobil iba v HK Orange 20, predtým raz nastúpil v 1. lige za HK Brezno. Slovensko raz reprezentoval na MS U18 aj MSJ.

Mislav Rosandič (HC Vítkovice - Bíli Tygři Liberec)

Český klub HC Bíli Tygři Liberec oficiálne potvrdil príchod slovenského obrancu Mislava Rosandiča, ktorý podpísal ročný kontrakt. 25-ročný bek si minulý ročník rozdelil medzi Hradec Králové a Vítkovice, kde bol na hosťovaní. Dokopy nastúpil na 47 stretnutí českej Extraligy, v ktorých strelil štyri góly a na sedem asistoval.

V Hradci pôsobil od roku 2017, kedy prišiel po zisku titulu s Banskou Bystricou. Zahral si tiež v KHL za Slovan Bratislava. Rodák zo Záhrebu reprezentuje Slovensko. Z MSJ 2015 má bronzovú medailu, na seniorskej úrovni absolvoval dokopy tridsať zápasov, získal päť bodov.

Dávid Gríger (HC Karlovy Vary - Bíli Tygři Liberec)

Slovenský hokejový reprezentant Dávid Gríger, ktorý v predčasne ukončenej sezóne obliekal dres HC Energie Karlovy Vary, bude v ďalšom ročníku hrať za HC Bílí Tygři Liberec. Gríger po siedmich sezónach opustí tím z kúpeľného mesta. Dvadsaťpäťročný útočník si v ročníku 2020/2021 pripísal v 50 zápasoch 38 bodov za 15 gólov a 23 asistencií. Popradský odchovanec vlani v novembri reprezentoval Slovensko na Nemeckom pohári v Krefelde.

Pavol Skalický (BK Mladá Boleslav - Lukko Rauma)

Slovenský hokejista Pavol Skalický sa po vydarenej sezóne v českej extralige sťahuje do Fínska. Útočník BK Mladá Boleslav sa podľa dohodol na zmluve s tretím tímom uplynulého ročníka fínskej ligy Lukko Rauma. Tam sa stretne s krajanom Kristiánom Pospíšilom.

Dvadsaťštyriročný Skalický v predčasne ukončenej sezóne pomohol tímu k cennému štvrtému miestu po základnej časti českej extraligy, keď nazbieral 18 gólov a 45 bodov v 51 zápasoch. V hodnotení plus/mínus mal až 25 kladných bodov. Záujem malo viacero klubov, v zákulisí sa spomínal aj Boston Bruins z NHL, ktorý by údajne slovenského útočníka chcel vidieť v kempe nováčikov.

Pred prestupom do Mladej Boleslavi (2018) pôsobil Skalický tri sezóny v drese bratislavského Slovana v KHL, dvakrát dohral ročník v Banskej Bystrici so ziskom majstrovského titulu. Slovensko reprezentoval na troch MS.

Martin Bakoš (Admiral Vladivostok - Spartak Moskva)

Slovenský útočník Martin Bakoš skončil v tíme KHL Admiral Vladivostok. Novým pôsobiskom 30-ročného Spišiaka sa stal Spartak Moskva, s ktorou podpísal dvojročný kontrakt. Špekulácie o zmene klubu boli známe už skôr, ale až teraz sa podarilo dotiahnuť veci do konca. Slovenský krídelník má za sebou skvelý ročník vo farbách Admiralu Vladivostok.

61 stretnutí mu vynieslo 42 bodov (19+23). V Moskve bude hrávať s reprezentačným kolegom Júliusom Hudáčekom. Vladivostok kvôli pandémii koronavírusu ukončil svoju činnosť a zmizol z mapy. Bakoš sa v doterajšej kariére dvakrát predstavil na MS (2016 a v roku 2018 nastupoval aj na ZOH v Pjongčangu).

Patrik Koch (HC Košice - HC Vítkovice)

Český extraligový klub HC Vítkovice Ridera angažoval do svojich radov obrancu Patrika Kocha. 23-ročný rodák z Malaciek pôsobil v Košiciach od priebehu ročníka 2016/17, kedy zamieril do metropoly východu z Brna. Kometa po čase mala opäť eminentný záujem o jeho služby, no bitku o neho nakoniec vyhrali Vítkovice. Za jeho príchodom je športový manažér klubu Roman Šimíček, ktorý ho viedol na východe Slovenska.

Patrik Koch je bývalým reprezentantom Slovenska do 20 rokov. Vlani sa predstavil na domácom svetovom šampionáte. V minulosti zbieral skúsenosti aj v liahni rakúskeho Red Bull Salzburg. V novom klube sa stretne s českým útočníkom Josefom Mikyskom, ktorý prichádza z Trenčína.

Matej Paulovič (HK Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice)

Český extraligový klub HC Dynamo Pardubice sa dohodol na ročnej zmluve so slovenským reprezentačným útočníkom Matejom Paulovičom. Paulovič sa iba nedávno stál voľným hráčom, keď Mountfield HK Hradec Králové oznámil, že už ďalej nepočíta s jeho službami. 25-ročný urastený ľavý krídelník predčasne skončenú sezónu 2019/20 dohrával v Pardubiciach, kde bol na hosťovaní. Teraz sa to zmenilo na prestup.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články