Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad vygumoval Košice

Aj dnešné kolo extraligy prinieslo zaujímavé výsledky. Šlagrom kola bolo tradičné derby Košíc s Poprad, ktoré skončilo trochu prekvapujúcim výsledkom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Košice - HK Poprad 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Rozhodujúci sam. nájazd premenil Paločko. Rozhodovali: Novák - Bednár, Smrek, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3475 divákov

Stopäťdesiaty vzájomný zápas medzi Košicami a Popradom sa začal vo vysokom tempe, obidve mužstvá sa pokúšali o rýchle protiútoky, no strelecké príležitosti sa rodili iba sporadicky. S pribúdajúcimi minútami začali mať opticky navrch "oceliari" a v 5. minúte sa z pravej strany rútil na popradskú bránku Spilar, no nedokázal prekonať Kostúra. Obidva tímy pozorne bránili stredné pásmo a súpera sa pokúšali napádať už pri rozohrávke. "Kamzíci" sa pokúsili prekvapiť v 17. minúte, Paukovčekova prihrávka však nenašla adresáta a Hylák za pomoci obrany skrotil puk vo svojej lapačke. Na začiatku druhej dvadsaťminútovky Košičania zatlačili svojho súpera, Kostúr sa prezentoval dvomi istými zákrokmi. Na opačnej strane vyskúšal Hylákovu pozornosť Boltun, v 27. minúte sa stav nezmenil. V závere druhej tretiny Sojčík netrafil odkrytú časť popradskej bránky po tom, ako ho prihrávkou z pravej strany vyzval k zakončeniu Stupka. Obidve mužstvá začali tretie dejstvo opatrne, pozorne bránili a pokúšali sa o rýchle kontry. Do vyložených príležitostí sa dostávali iba sporadicky. Ako prví boli blízko ku gólu Popradčania, Matis sa dostal v 48. minúte do brejku, ale Hyláka neprekonal. Už o dve minúty neskôr mal ďalšiu šancu hosťujúci Hvila, košický brankár znova podržal svoj tím. V 52. minúte tečoval tesne pred Hylákom puk Paločko, stav sa ani tentoraz nezmenil. Hra sa prelievala zo strany na stranu, no strelecké suchoty sa v riadnom hracom čase nepodarilo nikomu prelomiť. V päťminútovom predĺžení rovnako gól nepadol a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich o víťazstve hostí rozhodol v druhej sérii Paločko. Do bránky domácich sa postavil Marcel Melicherčík, ktorého prekonal aj Kroták. Hyláka potom prekonal Sýkora. Na strane domácich sa presadil iba Sojčík.

MHC Mountfield Martin - HKM Zvolen 2:5 (1:5, 1:0, 0:0)

Góly: 10. Galamboš (Varga, Ďatelinka), 37. Markovič (a, Ďatelinka) - 2. Bortňák (Hebar), 3. Jurík (Chovan, Popovič), 8. Škvaridlo (Hraško, Chovan), 12. Síkela (Bortňák, Hebar), 16. Hraško (Chovan). Rozhodovali: J. Konc – Korba, Rovenský, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:2, oslabenia 0:0, 3000 divákov.

Súboj druhého so štvrtým sa začal nečakane. Domáci zaspali úvod a Zvolenčania sa poľahky dostali do vedenia. Hostia boli úspešní už po 95 sekundách, keď Hebarov pokus ešte Čech vyrazil, ale na Bortňákovu strelu už nestačil. O 49 sekúnd viedli hostia už 2:0, keď sa presadil Jurík. Na ľade ako keby bolo len jedno mužstvo. Hostia si s Mountfieldom robili čo chceli a v 8. minúte domáci prehrávali už 0:3, keď Škvaridlo tečoval strelu Hraška a za 39 sekúnd potrestal vylúčenie T. Klímu. Domácim nepomohlo ani to, že si po druhom góle vzal oddychový čas tréner Babka, ani výmena brankára po treťom góle, keď Čecha nahradil Dzubina. Až v 9. minúte nápor hostí prerušil Galamboš, keď najskôr trafil žŕdku, potom nepremenil trestné strieľanie za nedovolené vyhodenie puku Bagina rukou z bránkoviska, ale do tretice už trafil a v 10. minúte znížil. To však bolo zo strany domácich všetko. Aj v ďalších minútach bolo na ľade iba jedno mužstvo. V 12. minúte sa po kombinácii tretieho útoku presadil Sikela a skóre 1. tretiny nečakane uzavrel v 16. minúte Hraško, ktorý využil aj druhú presilovku hokejistov spod Pustého hradu. Hostia v 2. tretine poľavili, domáci pridali, snažili sa, ale strelecky sa im nedarilo. V 26. minúte stroskotal na dobre chytajúcom Šimkovi L. Klíma. Brankár hostí o minútu neskôr zneškodnil aj nájazd Suju aj pohotovú strelu Vargu. V 31. minúte Sikela hravo prekorčuľoval martinských obrancov, ale netrafil bránku. Vzápätí nebol úspešný zblízka Matejka a v 34. minúte ani Finsterle. Až v 37. minúte sa usmialo šťastie aj na martinských strelcov, keď v presilovke bol za 53 sekúnd úspešný Markovič a znížil. Tretia tretina sa už len dohrávala. Hostia hrali len toľko, koľko potrebovali. Martinčania síce bojovali, mali viac z hry, ale v útoku sa nevedeli presadiť. A tak si Zvolenčania trojgólový náskok bez väčších problémov udržali a z Martina si odviezli zaslúžené hladké víťazstvo a 3 body.

ŠHK 37 Piešťany - MsHK DOXXbet Žilina 7:4 (1:2, 4:2, 2:0)

Góly: 1. Konečný (Mišura, Klempa), 25. Mišura (Šedivý, Klempa), 29. Brňák (Pašek, Holovič), 36. Kutálek (Pašek), 38. Konečný (Šedivý, Mišura), 41. Šedivý (Mišura), 54. Pašek - 3. Haluza (Drevenák, Ďurkech), 9. Kanko (Šimko, Jelínek), 26. Šimko (Kanko, Krčula), 40. Homa (Heřman). Zmeny: od 41. Kosowski za Landsmana. Rozhodovali: Jura - Junek, Šefčík, vylúčení: 3:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 680 divákov

Už po pár sekundách zachytil puk na modrej čiare Mišura, prihral medzi kruhy Konečnému a ten prestrelil Landsamana – 1:0. O necelé dve minúty už bolo vyrovnané. Drevenák prenechal puk Haluzovi a ten prestrelil Rybára – 1:1. V 9. minúte už dokonca Žilinčania viedli. Domáci prepadli v útočnom pásme a hoci "vlci" prečíslenie 2 na 1 nevyužili, z druhej vlny korčuľujúci Kanko puk dorazil za Rybára – 1:2. Ani nie o minútu si to hostia zopakovali, tentoraz však Rybár zachránil. Na konci trinástej minúty hrali domáci krátku presilovku o dvoch hráčov, ale Mišura nevyrovnal rovnako ako ani o tri minúty neskôr Peško. Zápas bez obrán pokračoval aj v druhej tretine. V 25. minúte domáci vyrovnali, keď Šedivého nahodený puk tečoval Mišura – 2:2. Radosť domácich však opäť netrvala dlho. Šimko ani nie po minúte unikol Raisovi a Žilina viedla. V 28. minúte "havrani" znova vyrovnali, tentoraz sa o to postaral Brňák, ku ktorému sa aj so šťastím dostal puk počas presilovky a prestrelil Landsmana – 3:3. V 36. minúte už domáci viedli, Dušan Pašek našiel prihrávkou spoza bránky nikým nekrytého Kutáleka a ten zvrátil stav stretnutia. O dve minúty už bol zásluhou Konečného rozdiel dvojgólový, keď v presilovke strelou príklepom prekonal Landsmana, ale so sirénou Žilinčania znížili, keď v čase 39:59 prekonal Rybára strelou pomedzi betóny Horna. Hostia nasadili do tretej časti brankára Kosowského, ktorému ale vydržalo čisté konto iba 57 sekúnd. Strelu Šedivého hosťujúci obrancovia ešte tečovali a žilinská dvojka bola bezmocná. Znížiť mohol Procházka, no keď svoj samostatný nájazd nevyužil ani Kubiš, prišiel zákonitý trest. V 54. minúte unikol Pašek, bol faulovaný, no aj napriek tomu dokázal prekonať Kosowského – 7:4. V zápase bohatom na góly sa tak tešili z troch bodov Piešťany.

Dukla Trenčín - HK Nitra 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 45. Melichárek (Kozák, Gašparovič), 63. Radivojevič (Petrovický, Lintner) - 23. Pupák (Štefanka). Rozhodovali: Stano – Kacej, Stanzel, vylúčení: 2:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1538 divákov

Domáci tím vstúpil do zápasu aktívnejšie, no poväčšine ho Nitra vytláčala do rohov klziska. Mužstvá sa vzájomne pozorne bránili a veľa gólových šancí tak prvá tretina nepriniesla. V 4. min najskôr Šišovského dorážka neprenikla k Lakosilovi. Následne sa v dobrej pozícií ocitol Radivojevič, gólman hostí bol však na mieste. V druhej polovici úvodnej tretiny mali prevahu hráči spod Zobora. Šance Kováčika, Štefanku a Bajteka pri veľkom tlaku Konrád do siete nepustil. V 17. min mal otvárací gól na hokejke Štefanka, v presilovke nevyťažil zo zadovky Pupáka. Minútu pred sirénou sa neujala ani Radivojevičova strela švihom. Zlepšenú hru hostia korunovali v 23. min. V útočnom pásme sa puk odrazil pred Pupáka, ktorý prudkým príklepom trafil pravý horný roh trenčianskej bránky. Trenčania mohli vyrovnať po polovici zápasu. Nahodený puk najskôr zneškodnil Lakosil, ten následne uspel aj pri príležitosti Šišovského. Dukla mala v tých chvíľach viac z hry a v 34. min v prečíslení dvoch na jedného Rožník iba tesne minul bránku Nitry. V závere druhej tretiny mohli ísť hostia do dvojgólového vedenia, Bajtekovu strelu ale Konrád sklzom vykryl. Trenčanom sa v záverečnej tretine podarilo vyrovnať. Po vyhranom buly od modrej čiary vystrelil Kozák a odrazený puk do bránky dorazil počas presilovky Melichárek. Následne sa rozbehol hokej vysokej kvality. Štefankov pokus Konrád kryl so šťastím. V polovici tretiny zachránil pred Pupákom trenčiansky gólman a na opačnej strane Gašparovičov pokus skrotil Lakosil. Nitranom patril aj záver riadneho hracieho času, ale ku gólu to neviedlo. Napokon o osude zápasu rozhodol v predĺžení Radivojevič, keď využil presilovú hru a tvrdou strelou vybojoval dva body pre Duklu.

HC05 B. Bystrica - HK 36 Skalica 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 14. Kudrna (Luža, Hudec), 29. Kudrna (Kafka, Nicastro), 39. Handlovský (Kafka, Preisinger), 58. Montgomery (Handlovský, Preisinger). Rozhodcovia Baluška - Holienka, Tvrdoň, vylúčení 3:8, navyše Rosandič (B. Bystrica) 5+DKZ za hru vysokou hokejkou, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 1300 divákov.

Domáci kráčali s istotou k víťazstvu a vôbec sa nezaoberali tým, že hrali prvýkrát v extralige na breznianskom štadióne. Od začiatku si vytvorili tlak a mali to aj jednoduché, pretože čelili súperovi, ktorí nevedel, čo robiť. Skaličania sa zamerali na obranu, prakticky z nej nevychádzali a čiastočne sa im táto defenzíva vyplatila. V prvej tretine inkasovali len jeden gól z hokejky Kudrnu, ktorý sa zrodil v 14. min po kombinácii s Lužom a Hudecom. Kudrna sa postaral v druhej tretine aj o ďalší gól, no pri ňom už úradoval videozáznam a riešil jeho zdvihnutú hokejku pri tečovaní puku. Gólom do šatne, v poradí tretím, si v 39. min už barani zažiadali jasne o tri body, ocitol sa pri ňom Handlovský a aj Kafka, s ktorým si puk pekne narazil a Handlovský ho po vyrazenej strele aj dorazil. V tretej tretine sa prakticky dohrávalo, jasné víťazstvo Bystričanov prikrášlil strelou od modrej v 58. min v presilovke Montgomery, navyše nepremenil trestné strieľanie v 45. min Handlovský.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články