Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kedy by sa mohol začať nový ročník Tipsport ligy? Hovorí sa o prvom termíne

BRATISLAVA - Brány tipsportligových štadiónov sa zatvorili 11. marca po zasadnutí predstaviteľov všetkých klubov vo Zvolene.
Zdroj: 28848
Zdieľajte:

Od tej doby nastal pokoj zbraní. Zároveň sa začalo špekulovať nad tým, kto dokáže kvôli pandémii koronavírusu naskočiť do novej sezóny, no predovšetkým v kluboch okamžite začali spočítavať škody, ktoré utrpeli pred štartom play-off. Tento týždeň sa verejnosť dozvedela, že okrem Trenčína sa žiadny iný tím nebude spoločne pripravovať. V neposlednom rade sa vynárajú dohady o termíne, kedy by sa mala rozbehnúť nová sezóna 2020/21.

Prečítajte si aj

Valábik bol jedným z TOP sklamaní svojho mužstva, ozýva sa zo zámoria

"Zástupcovia klubov hovorili, aby sa posunul úvod ligy na október. Oproti minulým ročníkom by to bolo posunuté o dva - tri týždne. Najpravdepodobnejší štart súťaže pre mňa vychádza na 9. októbra," uviedol v stredajšom večernom rádiožurnále RTVS tréner Dukly Trenčín Ján Pardavý.

Prečítajte si aj

Nehoda pod vplyvom alkoholu, ale aj céčko na hrudi: Bývalý talent má novú prácu, ktorá napĺňa viac ako hokej

Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner zase deklaroval, že najmožnejší scenár pre novú sezónu spočíva vo formáte 11 mužstiev. Z druhej najvyššej súťaže mal postúpiť jej víťaz, avšak medzitým sa stala Bratislava Capitals novým účastníkom nadnárodnej rakúskej ligy. "Víťaz prvej ligy má právo podania prihlášky do Tipsport ligy a pustiť sa do Licenčného konania, lenže teraz sa to nestalo. V danej situácii je veľmi málo pravdepodobné, že uvidíme klub z nižšej súťaže medzi elitou," povedal pre RTVS Lintner.

Prečítajte si aj

Svoju krajinu nemohol zachrániť v elitnej kategórii MS: Skúsený Francúz a trojnásobný majster prišiel o klub

Posunutie začiatku základnej časti by pomohlo mužstvám v hľadaní partnerov, ktorí taktiež utrpeli finančnú krízu a potrebujú sa z nej dostať. Tipsport liga mala vždy okolo 54 kôl dlhodobej časti. Tento rok sa ich počet zrejme zmenší. Ako je známe, prvým odpádajúcim klubom zo súťaže je maďarský MAC Budapešť, ktorý sa vracia do Erste Ligy.

ANKETA: Privítali by ste posunutý začiatok sezóny s menším počtom kôl?

  • Áno, radšej takto, ako vôbec.

    89%

  • Nie, je to hlúposť.

    11%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články