Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Valábik bol jedným z TOP sklamaní svojho mužstva, ozýva sa zo zámoria

NEW YORK - Po rokoch pravdepodobne prišiel čas na podrobnejšie hodnotenie cudzincov v NHL. Bývalý klub NHL Atlanta Thrashers si zaspomínal na českého útočníka Patrika Štefana a slovenského obrancu Borisa Valábika.
Zdroj: 24757
Zdieľajte:

Dnes 39-ročný Patrik Štefan bol draftovou jednotkou Atlanty v roku 1999, ale v mužstve sklamal. Declan Schroeder svoju pozornosť následne zamieril na nášho bývalého obrancu Borisa Valábika, ktorý je v súčasnosti hokejovým expertom RTVS. Odchovanca nitrianskeho hokeja si Atlanta vybrala v roku 2004 z desiateho miesta.

Prečítajte si aj

Nehoda pod vplyvom alkoholu, ale aj céčko na hrudi: Bývalý talent má novú prácu, ktorá napĺňa viac ako hokej

„Slovák, ktorý mal za idol Zdena Cháru, prišiel do Severnej Ameriky ako 17-ročný a hral juniorský hokej za Kitchener v OHL. Mal pozoruhodnú prítomnosť, keď meral 201 cm a vážil 111 kg. Tiež budil na ľade rešpekt, keď sa nemám problém zhodiť rukavice proti komukoľvek. V 163 zápasoch v Kitcheneri nazbieral úctyhodných 725 trestných minút,“ myslí si Schroeder.

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Slovná prestrelka pred kamerou

„Na rozdiel od Cháru, ktorý odohral vo viac ako 1500 zápasoch NHL a je stále užitočný aj v 43 rokoch, Valábik bol vysoký a to je všetko. Jeho hlavným problémom bola jeho pohyblivosť, resp. jej nedostatok. Neustále ho v nájazdoch k bráne porážali rýchli útočníci a pripomínal masívny stĺp, okolo ktorého sa preháňali rýchle autá Ferrari," doplnil svoj pohľad. Misia Borisa Valábika v Atlante sa skončila v roku 2011, teda v rovnakom čase, keď sa klub presťahoval do Winnipegu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články