Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česko doplnilo realizačný tím, na lavičku sa postavia dve legendy

PRAHA - Hlavného trénera českej hokejovej reprezentácie Filipa Pešána doplnili ako asistenti Martin Straka a Jaroslav Špaček.
Zdroj: 31589
Zdieľajte:

Obaja podpísali zmluvy na dva roky. Trojica tak povedie národný tím na dvoch svetových šampionátoch a na zimných olympijských hrách v Pekingu 2022.

"Podarilo sa zostaviť silné vedenie, ktoré sa môže oprieť o trénerské úspechy, vynikajúcu hráčsku minulosť a všeobecný rešpekt. Spája ich spoločný prístup k hokeju, tímová filozofia aj výsledky práce s mladými hráčmi. Vážim si, že vedenie reprezentácie zastupujú príslušníci zlatej generácie, to je prísľub pre budúcnosť," uviedol prezident hokejového zväzu Tomáš Král.

Prečítajte si aj

Ak nepomôže mesto, hokej v Detve skončí

Na spoluprácu sa teší aj hlavný kormidelník Pešán: "Som rád, že na moju ponuku kývli. Sú to hokejové osobnosti. Nepochybujem, že naša spolupráca bude fungovať. Máme veľmi podobný pohľad na hokej."

Pešán je od vlaňajšieho mája šéftréner českého hokeja, s Libercom získal v roku 2016 majstrovský titul, o rok neskôr striebro, v oboch ročníkoch dostal cenu pre najlepšieho trénera extraligy. V reprezentácii doteraz viedol výbery do 19 a 20 rokov.

Pre bývalého centra a majiteľa Plzne Straku ide o premiéru na trénerskej pozícii v národnom tíme, niekdajší obranca Špaček pôsobil pri reprezentácii niekoľko rokov ako asistent. V realizačnom tíme A-mužstva zostávajú generálny manažér Petr Nedvěd a tréner brankárov Zdeněk Orct.

Novým trénerom ženskej reprezentácie je na dva roky Tomáš Pacina, výber mužov do 20 rokov povedie aj ďalej Karel Mlejnek. Informoval portál idnes.cz.

Prečítajte si aj

Maďarský hokej ide správnym smerom, dva roky v Tipsport lige mi dali veľmi veľa, hovorí Majoross
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články