Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Maďarský hokej ide správnym smerom, dva roky v Tipsport lige mi dali veľmi veľa, hovorí Majoross

BUDAPEŠŤ - Maďarský účastník posledných dvoch sezón Tipsport ligy, sa v novom ročníku 2020/21 na Slovensku neukáže. MAC Budapešť sa premenoval na MAC HKB Újbuda, keďže sa spojí so spoločnosťou KMH a bude hrať Erste ligu. O celej situácii nám veľa zaujímavostí prezradil Gergely Majoross, tréner tímu z hlavného mesta Maďarska.
Zdroj: 34254
Zdieľajte:

Ako vnímate situáciu, ktorá vznikla?

Náš pôvodný plán bol mať jeden tím v Tipsport lige s rovnakými ľuďmi a tiež druhý tím v Erste lige. Majitelia sa ale rozhodli odhlásiť sa z Tipsport ligy. Je to ťažké rozhodnutie. Vždy sme sa chceli posúvať dopredu. Ísť do Tipsport ligy bol pre nás veľký krok. Každý deň sme sa zlepšovali. Náš tretí rok mohol byť ešte lepší. Vieme, že by sme mohli byť efektívnejší. Všetko za uplynulé dva roky sme analyzovali a tešili sme sa na novú sezónu, kedy sme chceli spraviť ešte lepší tím. Je to nešťastná situácia a krok späť.

Prečítajte si aj

Dva roky v Banskej Bystrici boli úžasné, všetko fungovalo veľmi profesionálne, hovorí Ceman

Ostávate trénerom klubu?

Keď sme budovali projekt s tímom v Erste lige, tak trénerom sa stal Balázs Kangyal, ktorý zároveň pracuje aj ako generálny manažér. Ostáva teda vo svojej funkcii. Je to skvelý tréner. Sme dobrí kamaráti, stále sme v kontakte, podporujeme sa vo všetkom. Ja teda ešte neviem kde budem pôsobiť.

Ako to smerom do budúcnosti podľa vás vyzerá s maďarským hokejom?

Ťažko teraz povedať, čo sa stane. Je tu veľa vecí, ktoré nevieme ako budú a všetko sa môže meniť. Verím však, že nenastane nejaký veľký prepad. Maďarský hokej bol v posledných rokoch na dobrej ceste. Išli sme správnym smerom a verím, že sa aj naďalej budeme zlepšovať. Kvalitou išli nahor mužstvá v Erste lige, tri kluby hrali v kvalitných ligách. MAC a DVTK v Tipsport lige, Fehervár v EBEL-ke. Náš národný tím sa taktiež zlepšoval, hráči boli kvalitnejší, mnohí maďarskí hokejisti pôsobia v zahraničných kvalitných ligách. Musíme pokračovať na nastolenej ceste, ktorá ide správnym smerom a uvidíme, aký bude mať situácia finančný vplyv.

Čo vám osobne ukázali dva roky v Tipsport lige?

Ukázalo mi to veľa vecí. Je to iný level ako bola Erste liga. Mali sme veľa mladých hráčov. Mnohí museli predviesť viac, aby sa chytili. Niektorí obrancovia hrali maďarskú juniorskú ligu a z nej skočili do Tipsport ligy, čo je rozdiel asi desiatich levelov. Potrebovali čas, aby sa etablovali, ale na konci druhého roku sa to niektorým podarilo.

Mali väčšie úlohy, boli cennejší pre náš tím. Táto časť práce, ktorú sme robili s mladými hráčmi, bola úspešná. Stále je však čo zlepšovať. Možno sme mohli priviesť lepších legionárov. Hlavne prvý rok nám ale celkom vyšiel. V druhom roku sme spravili veľký krok dopredu, no neukázalo sa to na výsledkoch. Každopádne, išli sme nastolenou cestou, no čo sa týka výsledkov v sezóne 2019/20, to je sklamanie. Celkovo to pre nás bol veľký krok v rozvoji, čo je najdôležitejšie.

Prečítajte si aj

Slovan hľadá investora, Detva má veľké problémy, dobré správy nemajú ani Košice

Existuje možnosť, že sa MAC vráti do Tipsport ligy?

Dúfam v to. Povedali sme si, že na rok pôjdeme preč a potom uvidíme. V sezóne 2021/22 ale MAC chce hrať opäť čo najvyššie. Tipsport liga by bola skvelá, taktiež EBEL-ka alebo možno ostaneme v Erste lige, čo je určite reálna možnosť. Teraz neviem povedať, ako to naozaj v tej ďalšej sezóne bude, ale toto sú možnosti, s ktorými by sme chceli pracovať.

Myslíte si, že DVTK ostane v Tipsport lige a že by MAC mohol nahradiť iný maďarský klu?

Nie je to môj biznis. Neviem, ako presne na tom je DVTK, takže uvidíme, ako to bude. Je síce možné, že za MAC príde iný maďarský, ale k tejto téme sa tiež neviem nejako vyjadriť. Tiež o tom nerozhodujem.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články