Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jääskeläinen a Alderson sú už oficiálne hráčmi českého klubu, idú po stopách Skalického

MLADÁ BOLESLAV - Novými posilami BK Mladá Boleslav sú oficiálne útočníci Brandon Alderson, ktorý minulú sezónu odohral za Duklu Trenčín a tiež Joona Jääskeläinen (HC ´05 iClinic Banská Bystrica). Okrem nich do mužstva prišli aj Jakub Kotala, Marek Schwarz, Petr Šidlík, Maris Bičevskis a Jakub Strnad.
Zdroj: 33738
Zdieľajte:

23-ročný Jääskeläinen bol v minulom ročníku tretím najproduktívnejším hráčom HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Získal 46 bodov za 23 gólov a rovnaký počet asistencií.

Prečítajte si aj

NAŽIVO: Sledujte všetky prestupy a špekulácie vo svete hokeja

Predtým pôsobil len v rodnom Fínsku, kde ale v sezóne 2017/18 vyhral bodovanie druhej najvyššej súťaže Mestis. V mužstve Ketterä sa o rok neskôr tešil z celkového víťazstva v lige. V tímoch SaiPa a Jukurit si vyskúšal aj najvyššiu Liigu.

"Výborný korčuliar, ktorý má skvelú strelu a fantastický výber miesta. Veríme, že by mohol byť hlavnou postavou našich presiloviek a dúfame, že naviaže na svoje strelecké výkony z posledných rokoch," povedal o Fínovi športový riaditeľ Radim Vrbata.

Brandon Alderson odohral v sezóne 2019/20 za Duklu Trenčín 48 zápasov, v ktorých získal 42 bodov za 26 gólov a 16 asistencií. Po Marcelovi Haščákovi a Tomášovi Zigovi bol tretím najlepším strelcom celej súťaže. Sezónu však nedohral z dôvodu zranenia a následne prišlo k oficiálnemu ukončeniu ročníka kvôli pandémii koronavírusu.

Prečítajte si aj

Brno oznámilo prvé prestupy: Získalo Rybára aj rakúsku hviezdu, končí však výborný slovenský obranca

"Je výborný korčuliar aj strelec, ktorý vie pritvrdiť. Po odchode Skalického je typologicky rovnaký hráč s podobnými parametrami. Veríme, že po vydarenom angažmáne v Trenčíne sa mu bude dariť aj u nás," doplnil Vrbata.

Na súpiske Mladej Boleslavi je taktiež slovenský útočník Mário Lunter.

BUDEME LIVE

Počas 1. mája budeme priebežne celý deň naživo diskutovať o prestupoch ale aj o súčasnom dianí v slovenskom hokeji so zaujímavými hosťami. Tešiť sa môžete na niekoľkých hokejistov či známe tváre z televíznej obrazovky. Všetko to budeme streamovať na Twitch, stačí jednoducho kliknúť na toto video a pozerať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: bkboleslav.cz

Diskusia

Podobné články