Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen s treťou domácou prehrou v rade

6. kolo hokejovej extraligy prinieslo trochu prekvapujúci výsledok na úkor vicemajstrovskej Nitry. V zápase Zvolena a Trenčína zase nepadol v riadnom hracom čase gól a o výsledku tak muselo rozhodnúť predĺženie.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Nitra - HC05 Banská Bystrica 4:6 (2:3, 2:3, 0:0)

Góly: 9. H. Ručkay (Slovák, L. Novák), 16. Pupák (Milo), 24. Tománek (Nádašdi), 28. H. Ručkay (Tománek, L. Novák) - 5. Hudec (Kudrna), 6. Nicastro (Handlovský, Kafka), 13. Block (Luža), 32. Preisinger (Kafka), 39. Block (Handlovský), 40. Kytnár (Hudec, Luža). Zmeny: 41. Cibuľa za Lakosila (Nitra). Rozhodovali: Lokšík - Šefčík, Výleta, vylúčení 3:9, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2653 divákov

Úvodná presilovka pri vylúčení Kováčika ešte nebola pre hostí dostatočným hnacím motorom, všetko ale spustila 5. minúta. Najskôr potrestal defenzívnu chybu pred bránkou nikým nekrytý Hudec a "hluchú" chvíľku Nitranov potrestal o 14 sekúnd neskôr druhým gólom Nicastro. Domáci sa vrátili do zápasu v 9. minúte, keď presilovkový kolotoč presne zakončil Henrich Ručkay. Hostia však naďalej trestali domácich za chyby v rozohrávke, čo v 13. minúte podčiarkol po vyhratom buly presnou strelou Block - 1:3. Do konca rušnej prvej tretiny videli diváci ešte jeden gól, na ich radosť sa v 16. minúte presadil opäť v početnej prevahe Pupák. Nitra zapla na vyššie obrátky a v 24. minúte svoju aktivitu zužitkovala na vyrovnávajúci gól - Tománek prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Domáca ofenzíva si pýtala čoraz viac pozornosti zo strany bystrickej defenzívy, ktorá napokon v 28. minúte na čele s brankárom kapitulovala. Nitra zovrela hostí pred Wiikmanom a hoci Tománek mieril najskôr len do žŕdky, Henrich Ručkay sa už z dorážky nemýlil - 4:3. Dlho si však domáci vedenie neužili, už o štyri minúty neskôr, Lakosila prekonal z bezprostrednej blízkosti Preisinger. Druhá "hluchá" chvíľka Nitry prišla opäť v závere tretiny, čo využili Bystričania na vypracovanie si dvojgólového náskoku. Najskôr sa presadil z protiútoku Block a 21 sekúnd pred sirénou potrestal slabý dôraz dvojice brániacich obrancov Kytnár. Od tretej tretiny vystriedal Lakosila v bránke Nitry Cibuľa. "Baranom" vypracovaný náskok stačil a výsledok 6:4 sa snažili umnou hrou udržať. Nitre nedovolili dostať sa do výraznejšej príležitosti, a tak si po gólovej prestrelke odniesli spod Zobora všetky body.

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 15. Takáč (Matis), 41. Bartečko (Hvila, Boltun) - 45. Mišura (Konečný), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, Rozhodovali: Jonák - Gajan, Smrek, 1174 divákov

Pred úvodným buly si v Poprade uctili minútou ticha pamiatku zosnulej trénerskej legendy, Popradčana Jozefa Ivana. Na ľade sa dlho nič zaujímavé nedialo, až v 15. minúte najprv ušla dvojica Takáč a Matis. Zakončenie druhého menovaného Patrik Rybár chytil. Piešťany ale puk neodpratali do bezpečia, následnú strelu Matisa z rohu klziska brankár hostí vyrazil len do dobre postaveného Takáča, od ktorého sa puk odrazil za bránkovú čiaru - 1:0. Vlažné tempo hry pokračovalo i v druhom dejstve. Útoky sa síce prelievali z jednej strany na druhú, ale bez nebezpečných situácií pred obomi bránkami. Takmer gólovú strelu poslal až v 28. minúte počas presilovky od modrej čiary Rais, ktorá skončila iba na konštrukcii Kostúrovej bránky. Keď ani minútu pred odchodom na druhú prestávku nepremenil po Paločkovej prihrávke možnosť na skórovanie Boltun, Poprad po dvoch tretinách stále viedol najtesnejším rozdielom. Domáci tréner zamiešal zostavou a efekt sa dostavil už po 12 sekundách hry. Boltunove nahodenie do bránkoviska tečoval Hvila, puk sa odrazil k osamotenému Bartečkovi a ten mal pred sebou už len prázdnu bránu - 2:0. Hostia sa nevzdávali, peknú akciu v 45. minúte zakončil bekhendovým blafákom Mišura a Piešťany znížili na rozdiel gólu. Blízko k vyrovnaniu bol Haring, ale puk cez ležiaceho Kostúra neprepasíroval. Piešťany si v samom závere zobrali oddychový čas, z ľadu stiahli i brankára Rybára, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

HK 36 Hant Skalica - HC Košice 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Góly: 1. Sojčík (Spilar, Češík), 22. Češík (Jánošík, Markuš), 39. Kolena (Lapšanký, Jánošík), 58. Spilar (Bartoš, Štrbák). Rozhodovali: J. Konc - Orolín, J. Tvrdoň, vylúčení: 4:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 1057 divákov

Od úvodného buly držali iniciatívu v hre hostia. Už v 1. minúte nastrelili žŕdku a vzápätí Sojčík využil zaváhanie domácej obrany a s prehľadom prekonal Lipovského. Obraz hry sa nemenil ani v ďalšom priebehu. Skaličania sa napokon mohli dočkať vyrovnania v závere úvodnej tretiny, keď puk poskakoval v bránkovisku hostí, defenzíva "oceliarov" ho ale dokázala upratať do bezpečia. V úvode druhej tretiny hostia pritlačili a zo svojej aktivity vyťažili druhý gól. Češík sa oprel do puku, ktorý si nešťastne zrazila do vlastnej siete skalická defenzíva. V ďalšom priebehu hry boli Košičania silnejší na puku, no Lipovský v bránke Záhorákov úspešne odolával náporu majstra. Na druhej strane sa do šance dostal Méry a po ňom aj Stloukal, Hylák si však držal čisté konto. V závere druhej časti hry hostia vystupňovali svoj tlak a pridali tretí gól z hokejky Kolenu. Začiatok tretieho dejstva patril domácim. Zvýšili úsilie, bojovnosť aj rýchlosť a vytvorili si šance. Gól na hokejke mal Méry, no svoju možnosť pred Hylákom nevyužil. Košičania si v ďalších minútach pohodlný náskok udržiavali a v závere ho dokonca po peknej kombinácii ešte zvýšili, keď v 58. minúte prekonal Lipovského strelou pod hornú žŕdku Spilar - 0:4.

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 3:4 pp a sn (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 2. Š. Novotný (J. Šimko, Kanko), 47. Drábek (Dlouhý, Heřman), 52. Milan Procházka (Dlouhý) - 17. Galamboš (J. Markovič, T. Varga), 31. Galamboš (J. Markovič), 44. Jokeľ (Fujerík, Suja), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Galamboš. Rozhodovali: Lauff - R. Bednár, R. Gavalier, vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1230 divákov

V zápase prvého s posledným tímom tabuľky mali spočiatku navrch domáci. Kristek po úvodnej rozohrávke trafil iba žrď, ale Štěpán Novotný už po samostatnom úniku otvoril skóre stretnutia. V nasledujúcej presilovej hre nádejné príležitosti nepremenili Novotný a Dlouhý, Krčula zasa netrafil odkrytú bránu. Žilina bola aktívnejšia, ale Martin kontroval z protiútokov. V 17. minúte z ojedinelej šance vyrovnal Galamboš, ktorý na dvakrát pretlačil puk za Landsmanov chrbát. Ešte na konci prvej tretiny Lauff vylúčil dvoch Martinčanov a na začiatku druhej tak domáci hrali v početnej výhode o dvoch hráčov. Nevypracovali si však výraznejšiu príležitosť a hostia sa bezpečne ubránili. V 31. minúte priniesla spolupráca elitného útoku Martina vedúci gól, Markovič znovu našiel Galamboša a ten sa presadil druhýkrát v stretnutí. V ďalšom priebehu sa domáci akoby psychicky zložili, nedokázali si poriadne prihrať a iba vďaka Landsmanovi prehrávali aj pred druhou prestávkou len o gól. V úvode tretej časti sa veľa vylučovalo, v krátkom priebehu išli na trestnú lavicu až traja domáci hokejisti. Hostia hrali dlhú presilovku o dvoch hráčov a tesne pred jej koncom Jokeľ zvýšil na 3:1. Žilinčania sa však dokázali pozviechať a v 47. minúte Drábek v páde z ťažkej pozície znížil. O šesť minút neskôr bolo vyrovnané, keď Dlouhého strelu od modrej čiary tečoval Milan Procházka. O malú chvíľu mohli domáci v početnej chvíli ísť dokonca do vedenia, ale Šimkov samostatný prienik Čech zlikvidoval. V predĺžení sa korčuľovalo hore-dole, ale brankári veľa práce nemali a víťaza museli určiť až samostatné nájazdy. Jediným úspešným exekútorom bol hosťujúci Peter Galamboš a víťazným gólom zavŕšil svoj hetrik. Žilina tak okrem zápasu s dvadsiatkou v tejto sezóne stále nevyhrala.

HKM Zvolen - Dukla Trenčín sn 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, -0:0, 0:1)

Rozhodujúci sam. nájazd Petrovický. Rozhodcovia Štefík, Müllner - Holienka, Junek, vylúčení 4:4, 1526 divákov.

Zvolenčania sa snažili navrátiť po predchádzajúcich dvoch prehrách na domácom ľade náklonnosť divákov, no dve tretiny sa im ani zďaleka nedarilo to, čo si zaumienili. Obaja brankári boli nepriepustní, no na ich čistom konte sa podpísala hlavne nemohúcnosť strelcov. Trenčania začali nádejne, už v 2. min sa ocitol v dobrej príležitosti Šišovský, no akoby zaklial na oboch stranách gólové konto. Domácim pomohla od 4. min trvajúca presilovka a ukážkovo roztočili kolotoč. V 6. min zaváhal strelou vedľa Bagin, v 10. min zasa rovnaký hráč netrafil z uhla do odkrytej bránky a aj Síkela v 12. i 15. min a Podkonický o minútu neskôr mohli vymazať nulu na priebežnom stave. Trenčanom sa v 13. min neujal pokus Lintnera, po zmene strán však doslova zasypali po sústavnom tlaku Šimka v bránke. Postupne si na ňom vylámali zuby Daniška, Nemec po šikovnom teči mieril vedľa, Šišovský v 26. min takisto zlyhal, onedlho aj Nemec a v 31. min Šišovský trafil ľavú žŕdku. Najväčšiu šancu Trenčanov v 35. min po tvrdej strele Lintnera spálil Mikula, keď nedokázal doraziť puk do vyprázdnenej bránky. V 38. min Pokovičovu strelu lapačkou vyrazil Konrád na hornú sieťku a druhá tretina sa zavŕšila príznačným spôsobom, z ktorého sa mohli červenať strelci oboch mužstiev. V tretej tretine Škvaridlov bekhend skončil v 44. min na výstroji Konráda a na gól sa neustále čakalo ako na spasenie. Streliť ho mohol po kikse Juraška počas zvolenskej presilovky Gašparovič, musel by však v 46. min premeniť trestné strieľanie. Hosťom sa ponúkla od 47. min presilovka trvajúca takmer štyri minúty, gól im nedopriala a zápas sa nasmeroval do unikátneho bezgólového stavu po riadnom hracom čase, aj keď tutovku spálil 24 sekúnd pred koncom v oslabení Melichárek. Do predĺženia si Zvolenčania bez efektu preniesli 41-sekundovú presilovku a nakoniec až samostatné nájazdy určili za víťaza Trenčanov vďaka Petrovickému.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články