Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aj Trenčín vyčíslil škody po predčasne ukončenom ročníku: Dukla sa vyjadrila k aktuálnej situácii

TRENČÍN - Tipsportligový klub HK Dukla Trenčín spočítal straty, ktoré vyplynuli po predčasne skončenej sezóne 2019/20 spôsobenej pandémiou nového koronavírusu.
Zdroj: 34429
Zdieľajte:

Slovan, Košice, Zvolen a teraz aj Trenčín. Tieto štyri kluby najvyššej súťaže informovali, o aké čiastky prišli pred začatím play-off, z ktorého sa nestihol odohrať ani jediný zápas. Prijaté opatrenia mali za následok prakticky zastavenie príjmov do klubu.

"Reklamné zmluvy, ktoré sme mali dohodnuté s našimi partnermi na obdobie playoff, sa vplyvom opatrení nenaplnili a prišli sme tak o kľúčovú časť financií. Druhú časť príjmov, o ktorú klub prišiel, je príjem zo vstupného. Táto suma je významná najmä z dôvodu, že sme mali pred sebou tie najatraktívnejšie zápasy celého ročníka.

Prečítajte si aj

Dubnica získala prvú posilu pred novým ročníkom

Z dôvodu predčasne ukončenej sezóny prišiel klub na príjmovej časti o približne 330.000€. Sú to pritom príjmy, z ktorých sú následne vyplácaní hráči i hradené všetky náklady klubu. Z časti týchto príjmov vedel klub v minulosti fungovať aj počas letných mesiacov a taktiež časť využíval na prípravu pre nadchádzajúci ročník. Robíme všetko pre to, aby sme hráčom doplatili to, čo sme im sľúbili, avšak situácia je vážna a hradenie záväzkov je momentálne skutočne ťažké," uvádza Dukla na svojej oficiálnej stránke.

Prečítajte si aj

Košický talentovaný útočník mieri do draftu NHL!

Zatiaľ sa nevie, ako to bude vyzerať v najbližšom období. Mužstvá Tipsport ligy v tomto mimoriadne ťažkom období očakávajú pomoc riadiaceho orgánu súťaže Pro-Hokej i SZĽH, ktorý od tejto sezóny zastrešuje všetky ligy. "Aktuálna situácia na Slovensku však ekonomike nepraje a bude teda o to ťažšie získať partnerov pre ďalšie obdobie, a teda pre možnosť fungovania klubov na Slovensku," píše ďalej web Trenčína. "Sme toho názoru, že pokiaľ v momentálnej krízovej situácii nepríde pomoc zo strany SZĽH, ktorý má hlavnú zodpovednosť za chod Tipsport ligy, je jej ďalšia budúcnosť ohrozená ak nie priam nemožná.

Prečítajte si aj

Z Košíc zrejme čoskoro odíde prvý hráč

Prostriedkami na pomoc pritom zväz disponuje a nemal by sa preto v tejto dobe dištancovať od klubov, keďže kluby Tipsport ligy sú jeho neodmysliteľnou súčasťou a svojou aktivitou významnou mierou prispievajú do zväzového rozpočtu. Predovšetkým však ide o budúcnosť hráčov, pretože bez nich žiadne hokejové združenie nemôže fungovať," referuje na záver stránka klubu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkdukla.sk

Diskusia

Podobné články