Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan prijal výzvu Lintnera a reagoval: Nemyslím si, žeby sa peniaze z MS mali len tak "rozhádzať"

BRATISLAVA - Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner informoval, že ako riadiaci orgán v mene ligových klubov vyslali SZĽH signál o finančnú pomoc. Prezident zväzu Miroslav Šatan výzvu prijal.
Zdroj: 32862
Zdieľajte:

Šatan bol hosťom podcastu hockeyslovakia.sk prostredníctvom videa. O pár dní by sa mali všetci stretnúť za jedným stolom a začať rokovania ohľadom ťažkej aktuálnej situácie spôsobenej koronavírusom.

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Rodné mesto historicky postavil na nohy

"Chceli sme si dať so všetkými klubmi videohovory po krajoch, aby sme ich mohli informovať a poskytnúť im návody, ako sa pripraviť na súčasnú krízu. Budeme chcieť počuť problémy klubov a zároveň stať ich ako keby oporou," začal svoje rozprávanie Miroslav Šatan. Najdôležitejšou otázkou sú predovšetkým finančné prostriedky. Napríklad Košice či Slovan zatiaľ straty vyčíslili okolo pol milióna Eur. "Momentálne najväčším problémom pre kluby je udržať si trénerov. Každý má k tomu svoj postoj či špecifické problémy. Samozrejme, aj SZĽH bude pripravený pomôcť tým najslabším. Niektorí sa možno budú opierať o lepší rozpočet, alebo šikovnosť manažérov, iní môžu mať ťažkosti tieto veci naplniť. Celé to chceme zmonitorovať a vymyslieť nejaký systematický balíček pomoci. Určite ju budú potrebovať," pokračoval legendárny hokejista s prezývkou "Šarky" či tichý zabiják.

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Medzi boxermi by sa nestratil

Zástupcovia Tipsport ligy často poukazujú na to, žeby sa výpadky v oblasti financií mohli zaceliť ziskom z vlaňajších MS na Slovensku. Šatan je naklonený aj tejto možnosti, avšak predostrel aj iný pohľad na vec. "V kritickej situácii to bude možné. O všetkom bude rozhodovať kongres za prítomnosti klubov. Dohoda je taká, že pracovná skupina vypracuje nejaké návrhy a malo by sa za to hlasovať. Nemyslím si však, že tieto peniaze by sa mali len tak "rozhádzať". Skôr si myslím, žeby sa prostriedky mohli rozdeliť na rozvoj v kluboch. Aj to je cesta. O rok budeme v rovnakej situácii ako teraz, len s tým rozdielom, že už nebudeme mať peniaze na rozvoj. O tomto ale nebudem rozhodovať sám. Hlavné slovo padne kongresu a klubom," ozrejmil v závere podcastu Miroslav Šatan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články