Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rybár si sezónu v Kärpäte veľmi pochvaľuje: Cítil podporu klubu, s brankárskym kolegom mal skvelý vzťah

BRATISLAVA - Slovenský brankár Patrik Rybár má za sebou vydarenú sezónu 2019/20 vo fínskom Kärpäte Oulu, s ktorým vyhral základnú časť Liigy a šancu bojovať o titul zobral až koronavírus. Rozhovor pre www.hokejovysvet.sk poskytol na našom instagramovom profile, kde si ho môžete pozrieť celý. V článku z neho vyberáme z neho niekoľko otázok.
Zdroj: 33982
Zdieľajte:

Ako hodnotíš sezónu 2019/20?

Skončili sme na prvom mieste základnej časti so slušným náskokom, takže z pohľadu tímu to bola dobrá sezóna. Mne sa chytalo fajn, striedal som sa s kolegom. Snažil som sa pomôcť tímu. Veľmi mi sezóna pomohla. Vo Fínsku sa hrá výborný hokej. Všetko, čo som vedel, som musel zrýchliť. Prispôsobil som sa a cítil som progres.

Aký si mal vzťah s brankárskym kolegom Justusom Annunenom?

Fungovali sme ako keby sme boli len my dvaja v tíme. Boli sme samostatná jednotka. Mali sme svoju prípravy a svoje mítingy. Aj s trénerom gólmanov sme mali výborný vzťah. Vždy keď jeden chytal, druhý ho podporoval.

Prečítajte si aj

Zvolen nebol dostatočne silný na play-off. Podkonický chcel vymeniť Trottera a získať iného známeho Kanaďana

V ankete o najlepšieho brankára Liigy si skončil štvrtý. Spokojnosť?

Volili to novinári. Vyhral Čech Lukáš Dostál, ktorý mal fakt výbornú sezónu. Má pred sebou veľkú budúcnosť. Ja s Justusom to ale neriešime. Pozeráme sa hlavne na tímový úspech, ktorý sa nenaplnil, pretože sme nedostali šancu. Bolo by to ťažké, liga bola vyrovnaná. Náš cieľ však bol vyhrať titul. Kärpät má vždy najvyššie ciele. Presne na to bolo postavené aj mužstvo.

Trávil si voľný čas hlavne s Michalom Krištofom?

Boli sme tam dvaja Slováci a dvaja Česi, trávili sme čas všetci spolu. Navštevovali sme sa. Cítil som sa vďaka nim ako doma.

Zmluvu s Kärpätom máš aj na sezónu 2020/21, podpísal si ju už v decembri...

Vo Fínsku sa to rieši skôr. Ponuku som dostal v novembri po mesiaci a pol, čo som chytal. Dohodli sme sa, som rád, že tam môžem zotrvať. Hlavný tréner aj tréner brankárov majú zmluvu tiež, čiže aj preto som sa rozhodol ostať. Teším sa na novú sezónu, aj keď je otázne, kedy začne.

Musel si si na niečo vo Fínsku zvykať?

Nemám perfektnú angličtinu, ale dorozumiem sa bez problémov. Vo Fínsku som si nezvykal na nič. V Amerike však áno, keďže som tam išiel z Česka. V Kärpäte som si vážil, ako sa ku mne správal manažment a všetci v klube. Od prvého dňa bolo cítiť, že si tam každého hráča vážia.

Prečítajte si aj

VIDEO Obletovaná kanadská hviezda si vybrala: V prestížnej lige podpísala dvojročný kontrakt

Na Slovensku kluby ukončujú hráčom zmluvy. Ako je to vo Fínsku?

Neviem ako v iných tímov, ale Kärpät je jeden z tých bohatších klubov. Doplatia nám sezónu a potom sa bude riešiť, že zamestnanci klubu, čo sme aj my hráči, pôjdu s peniazmi dole. Všetko záleží aj na tom, ako sa celá situácia vyvinie. Celkovo prídeme možno o jednu výplatu, ale nie je to až také ako na Slovensku.

Komunikoval si aj s otcom?

Voláme si dosť často, no veci už tak nerozoberáme. Keď som bol v Hradci, tak sme to riešili, ale potom v Amerike sa to hlavne kvôli časovému posunu nedalo. Mal som však skvelého trénera gólmanom, ktorý vychoval pár legiend. Oco sa preto neangažuje. Skôr sa pýta, čo robíme a je rád, že aj on robí niečo podobné. A keď nie, tak to následne skúša.

Keď sa teraz vrátiš k sezóne 2018/19, ktorú si chytal za Grand Rapids v AHL, ako ju vnímaš?

Odchytal som 36 zápasov na farme, čo nie je málo. Mal som aj dobré zápasy. Škoda, že mi nevyšiel ten záver. Čakal som, že sa podpíše nová zmluva, ale trvalo to dlho. Riešili sme to ešte tri alebo štyri týždne po MS 2019. Nakoniec sa rozhodlo, že Sateri ide do Ruska a ja som sa mal posunúť na pozíciu trojky.Chceli ale brankára so skúsenosťami z NHL, a tak zobrali Pickarda, ktorému dali jednocestnú zmluvu. Keď sa pozriem spätne, tak som rád, že som išiel do Kärpätu, pretože som mal stabilnú sezónu a v Grand Rapids sa pretočili piati brankári.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články