Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najlepší hráči na presilovky v Tipsport lige: Dominuje obranca Nitry

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na produktivitu hráčov Tipsport ligy v sezóne 2019/20 počas presilových hier.
Zdroj: 33468
Zdieľajte:

Najviac bodov v početných prevahách získala dvojica hokejistov. Obranca HK Nitra - Kenney Morrison a kapitán HC Košice - Dávid Skokan. Obaja zaknihovali 28 kanadských bodov. 28-ročný zámorský bek dokopy nazbieral 39 bodov, čiže len jedenásť si pripísal na svoje konto mimo presilovky. V presilovkách ich získal až 72% bodov.

Skokan mal dokopy 53 bodov, v presilovkách ich nazbieral 52,8% svojich bodov. Obranca HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Jordon Southorn a útočník HKM Zvolen - Brock Trotter, získali v tejto hernej činnosti po 26 bodov. U prvého menovaného to tvorí 51%, pri druhom 43,3%.

Prečítajte si aj

VIDEO Majster Slovenska s Nitrou a bývalý hráč Skalice po skvelej sezóne v Česku plánuje skúsiť zahraničie

Najlepší strelec Tipsport ligy Marcel Haščák z Košíc mal v presilovkách 25 zo svojich 55 bodov (45,45%). Na rovnakej cifre 25 sa zastavil aj Grame McCormack, bek Trenčína (61%). Willie Corrin zo Zvolena je siedmy (24 bodov v presilovke, 51%). Do prvej desiatky sa dostali aj Michal Chovan (23 bodov, 47%), János Vas (23 bodov, 59%) a kvarteto Mikyska, Vandane, Hickmott a Lalancette si podelili s 22 bodmi v presilovkách desiatu priečku.

Z percentuálneho hľadiska v pomere počet získaných bodov celkovo a počet získaných bodov v presilovkách je prvý Jesse Dudás, ktorý z 19 bodov získal v početnej prevahe 14 (73,7%). Pred koncom prestupového obdobia ale z MAC Budapešť odišiel do českých Vítkovíc.

Nasledujú Kenney Morrison so spomínanými 72%. Na alebo nad 60% sa okrem tiež spomínaného McCormacka (61%) dostali aj Mike Dalhuisen (60,7%), Alex Tamáši (60%), Mitch Wahl (66,67%) či Tomáš Starosta (62,5%). Vysoko by bol aj Martin Jakúbek, lenže ten získal dokopy iba tri body, dva v presilovke.

Stopercentnú bilanciu jedného získaného bodu celkovo a zároveň toho jedného v presilovke majú brankári Tomáš Tomek, Matej Tomek a Tyler Beskorowany, taktiež útočník Bencé Paterka z DVTK a obranca Juraj Cebák, ktorý nastúpil za Liptovský Mikuláš

Napríklad Jindřich Abdul, so 62 bodmi najproduktívnejší hráč ligy, získal len 12 v presilovkách.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články