Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Mladý slovenský brankár je na ceste do NHL, v slávnom klube ho majú radi

NEW YORK - Absencii bežného hokejového diania sa okrem hráčov či fanúšikov museli prispôsobiť aj skauti klubov NHL.
Zdroj: 24958
Zdieľajte:

Aktívne sledovanie zápasov nahradili rozbory videozáznamov, príprava na júnový draft však neutíchla. Bývalý slovenský reprezentant Oto Haščák sonduje hráčov pre New York Rangers. Boj o pozíciu v bránke slávneho klubu môže byť zaujímavý aj zo slovenského pohľadu. O šancu totiž bojuje aj Adam Húska, mimochodom draftovaný až v 7. kole (celkovo 184. miesto).

Prečítajte si aj

Pozitívny test na koronavírus mal majiteľ slávnych klubov v NHL a NBA

"Adam má veľkú šancu, počíta sa s ním. Momentálne je ako štvorka za Rusmi Šestorkinom a Georgijevom a Švédom Henrikom Lundqvistom. Ten je naďalej súčasťou klubu, no myslím si, že keby nemal kontrakt, tak by už nebol. Títo dvaja mladí ho prehrávajú na celej čiare. Henrikovi však patrí veľký rešpekt za to, čo spravil pre Rangers za uplynulých 10 rokov. Tím držal na vysokých priečkach. Bude to "hall of famer" (člen Siene slávy, pozn.) ako vyšitý. Už však má svoje roky, je za zenitom a výkonnosť nie je ideálna.

Myslím si, že keby tam Henrik nebol, tak by bol Adam Húska čistou trojkou za dvomi Rusmi. V klube ho majú radi a určite mu dajú šancu. Ešte stále je mladý a rok alebo dva môže byť ešte na farme. Brankári to totiž majú trochu iné. Do NHL začínajú naskakovať neskôr, ale zároveň majú často dlhšiu "životnosť" než hráči v poli," poznamenal Oto Haščák.

Prečítajte si aj

NHL má štvrtého hráča nakazeného koronavírusom
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články