Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Najtrestanejší hráči Tipsport ligy v sezóne 2019/20

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na najtrestanejších hráčov Tipsport ligy v sezóne 2019/20.
Zdroj: 32880
Zdieľajte:

Najviac trestných minút nazbieral obranca nováčika z Michaloviec - Konsta Mesikämmen. Na konto mu pribudlo až 183 trestných minút za 34 dvojminútových trestov, čo je druhé najvyššie číslo v lige. Trikrát dostal pätminútový trest, v štyroch prípadoch bol vylúčený na 10 minút a trikrát dostal trest na 20 minút.

Prečítajte si aj

Koniec NHL a draft cez Skype: Ako by to mohlo vyzerať?

Dokopy 173 trestných minút nazbieral druhý v poradí Judd Blackwater. Ako jeden z dvoch hokejistov ligy si pripísal na konto aj 25 minútový trest v hre za faul na Joonu Ervinga. K tomu mal aj štyri DKZ, čo je najviac v lige, 14x2, 4x5 a 2x10-minútové tresty. "Klasické" 2 minúty pritom nazbieralo v menšom počte ako Blackwater z prvej päťdesiatky najtrestanješích iba kvarteto hráčov. Zaujímavé je, že Blackwater za predošlé štyri základné časti v Tipsport ligy dokopy získal 169 trestných minút, čiže menej ako tento rok.

Vedúce trio uzatvára Jozef Sládok. Ten svojej povesti neostal nič dlžný ani po prestupe z Detvy do Trenčína. Pohoršil si ale o jednu priečku, keďže v sezóne 2018/19 skončil druhý. Každopádne, skúsený obranca nazbieral 170 trestných minút. Až v siedmich prípadoch to bolo za desaťminútové tresty, čím stanovil rekord sezóny v tejto bilancii. Ďalej mal 25x2, 2x5 a 2x20.

Najviac hráčov v TOP 10 najtrestanejších hokejistov má HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Celková štvorka je Ján Brejčák so 163 trestnými minútami. Na siedmom mieste sa nachádza Jordon Southorn, nazbieral 116 minút, ale iba osemkrát dostal dvojminútový trest, v čom je najslušnejší dokonca v TOP 90. Zároveň je ale druhý hráč s trestom v hre (25 minút). Dostal ho za "vyčíňanie" v Poprade.

Prečítajte si aj

VIDEO Veľký boj o hviezdu KHL vrcholí: Vo finále sú poslední dvaja záujemcovia z NHL

Na ôsmej priečke skončil Martin Nemčík (110 trestných minút). V prvej desiatke sú tiež umiestnení piaty Willie Corrin (HKM Zvolen, 136 trestných minút), šiesty Francis Beauviller (DVTK, 116 trestných minút), deviaty Dominik Jendroľ (Detva, 108 trestných minút) a desiaty Samuel Petráš (HKM Zvolen, 105 trestných minút). Nad hranicu "magickej" stovky sa dostal ešte jedenásty Kyle Beach (DVTK, 104 trestných minút).

Najviac dvojminútových trestov nazbieral Filip Bajtek z Nových Zámkov, bolo ich až 37. Spomínaný Mesikämmen ich má o tri menej, Mike Dalhuisen sa zastavil na čísle 33, CJ Stretch 32-krát sedel na trestnej lavici za 2 minúty a cez tridsiatku sa dostali aj Patrik Koch a Francis Beauvellier (obaja 31). Marcel Petran a Scott MacAulay majú 30 dvojminútových trestov. Celkovo 86 hokejistov, ktorí zasiahli do hry, nedostali ani jeden trest, sú teda na nule.

Medzi brankármi bol najtrestanejší Matej Kristín, dostal 8 trestných minút za menšie tresty. Za ním nasledujú Tomáš Vošvrda z Popradu, ktorý inkasoval 8 minút, potom idú "šesťminútový" Barry Brust (HC Slovan), Andrej Košarišťan (HC Košice), Adam Trenčan (Michalovce), Bence Bálisz (MAC Budapešť) a Patrik Nechvátal (Poprad/Nové Zámky).

Prečítajte si aj

Český hrdina z Nových Zámkov: Na oslave len pár pív, dovolenku na Bali musel zrušiť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články