Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Mladý slovenský brankár získal v zámorí prestížnu cenu, bol najlepším zo všetkých

WASHINGTON - Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj si za svoje výkony v zámorskej Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) vyslúžil prestížne individuálne ocenenie Trofej Jacquesa Plantea.
Zdroj: 33274
Zdieľajte:

Osemnásťročný Hlavaj má za sebou úspešnú premiérovú sezónu v zámorí. V drese tímu Sherbrooke Phoenix zaznamenal priemer 2,25 inkasovaných gólov na zápas, najnižší zo všetkých brankárov v súťaži. Úspešnosť jeho zákrokov v 39 dueloch dosiahla 91,50 percenta.

Prečítajte si aj

VIDEO Jurčo sa vrátil do Košíc, svojimi trikmi tromfol aj hviezdy NHL

Najlepší v tejto štatistike bol Kevin Mandolese z Cape Breton Eagles, v 37 zápasoch zaznamenal 92,50-percentnú úspešnosť zákrokov. Olivier Rodrigue z tímu Moncton Wildcats si vyslúžil cenu za najvyšší počet shutoutov (6), najviac víťazstiev (36) spomedzi všetkých brankárov v súťaži vychytal Alexis Shank v drese Chicoutimi Saguenéens.

Vedenie kanadských juniorských súťaží pred niekoľkými dňami ukončilo sezónu. Prvýkrát v 102-ročnej histórii žiadny tím nezíska Memorial Cup. Pre pandémiu koronavírusu predčasne uzavreli ročník okrem QMJHL aj WHL a CHL.

Prečítajte si aj

Syn českej legendy sa dostal do národného tímu USA, situácia je však oveľa zaujímavejšia
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články