Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Syn českej legendy sa dostal do národného tímu USA, situácia je však oveľa zaujímavejšia

NEW YORK - Legenda českého hokeja a Colorada Avalanche, Milan Hejduk, zažije zaujímavú situáciu.
Zdroj: 17517
Zdieľajte:

V roku 2004 sa mu narodili synovia - dvojičky. Po otcovi sú obranca David a aj útočník Marek hokejisti. Vyrastali v zámorí, kde pôsobia stále. Len cez leto chodia do Českej republiky. Majú dvojité občianstvo. Teraz však nastala zaujímavá situácia, pretože Marek Hejduk sa dostal do prestížneho amerického výberu NTDP, ktorý hráva tri juniorské súťaže vrátane USHL.

Prečítajte si aj

Fasel chce ostať v pozícii prezidenta IIHF: Keby som odišiel, bolo by to pre nástupcu nespravodlivé

Týmto programom prejdú každoročne najlepší americkí mladíci, zúčastnila sa ho napríklad aj posledná draftová jednotka - Jack Hughes.

Každoročne sa z tohto tímu vyberajú hráči do národného mužstva USA v kategórii do 17 rokov, ktoré reprezentuje na turnaji World U17 Hockey Challenge, čo sú neoficiálne MS tejto kategórie, keďže svetový šampionát sa hrá až v kategórii do 18 rokov.

USA sa každoročne stretáva aj s Českom. Aby to bolo ešte zaujímavejšie, tak bratia David aj Marek sa minulý rok predstavili aj v národnom tíme Česka do 16 rokov.

Česko už podobný prípad zažilo. Adam Musil kedysi ako dorastenec reprezentoval Kanadu na World Hockey Challenge aj Memoriále Ivana Hlinky. Následne si na MSJ zahral už za Česko.

Prečítajte si aj

Vidím nulovú šancu, že sa NHL ešte bude hrať, hovorí švédska hviezda
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články