Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 10 hráčov Tipsport ligy, ktorí si svojimi výkonmi vypýtali ponuky z popredných líg

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na hráčov Tipsport ligy, ktorí by mohli svojimi výkonmi zo sezóny 2019/20 zaujať kluby z popredných európskych líg ako českej Extraligy, rakúskej EBEL, nemeckej DEL, fínskej Liigy, švédskej SHL či ruskej KHL.
Zdroj: 33255
Zdieľajte:

Brock Trotter (HKM Zvolen)

Kanadský útočník bol druhým najproduktívnejším hráčom celej Tipsport ligy. V drese HKM Zvolen nazbieral 60 bodov za 14 gólov a 46 asistencií. Medzi legionármi klubu bol možno, že aj najlepší. Síce má už 33 rokov, ale predsa len by ešte mohol dostať šancu v lepšej lige. Počas kariéry si zahral NHL, KHL, Liigu aj EBEL-ku.

Matej Tomek (HK Dukla Trenčín)

Brankársky objav sezóny. To, že je Matej Tomek gólman s veľkým talentom Slovensko vedelo už niekoľko rokov, lenže problémom boli zranenia. Vrátil sa zo zámoria, zdravotné problémy ho obišli a Tomek zažiaril. Z pozície jednotky vytlačil Michala Valenta, aj keď ten mal práve nepríjemnosti so zranením. Každopádne, mladík sa dokonca dostal do národného tímu Slovenska, kde tiež nesklamal. V Tipsport lige inkasoval priemerne 2,34 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je na hranici 92,72. K tomu musíme pripočítať dve čisté kontá a 943 zákrokov v 32 stretnutiach.

Prečítajte si aj

VIDEO Slávny švajčiarsky klub sa naraz rozlúčil s deviatimi hráčmi, získal dve posily

Jindřich Abdul (HC Slovan Bratislava)

Najproduktívnejší hráč celej Tipsport ligy si miesto rozhodne zaslúži. Abdul nazbieral 62 bodov za 23 gólov a 39 asistencií. Získal tak o jeden bod viac ako za jeho predošlé dve sezóny v Poprade aj s play-off, kedy mal 61 bodov (25+36). Priemer 1,17 bodu na stretnutie tiež hovorí za seba, rovnako tak 41 plusových bodov, čo je najviac v Tipsport lige. O rodáka zo Vsetína je záujem v KHL.

Tyler Beskorowany (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Kanadský gólman bol jasnou jednotkou Banskej Bystrice, aj keď pár týždňov pred koncom súťaže prišiel Marcel Melicherčík a veľmi dobre sa javil mladý Matej Gajan. Beskorowany inkasoval v celej sezóne iba jediný gól v nájazdoch a to od Hunu proti Liptovskému Mikulášu, uspel v ďalších 21 prípadoch. Vyhral 23 zápasov v riadnom hracom čase, ďalších desať v predĺžení či nájazdoch. Obe čísla sú najlepšie v lige. Dvakrát si udržal čisté konto. Je tretí v rámci úspešnosti zákrokov (92,98%) aj priemerného počtu inkasovaných gólov na zápas (2,04). Už počas sezóny sa hovorilo o jeho možnom prestupe do nemeckej DEL-ky, kde by sám rád išiel.

Allan McPherson (HKM Zvolen)

Kanadský center vynechal niekoľko posledných stretnutí sezóny kvôli zraneniu. Síce sa o ňom nehovorilo až tak veľa ako o ďalších hráčoch, ktorí boli na čele produktivity, ale nakoniec je tretím najproduktívnejším hráčom ligy, získal 59 bodov (21+38). Mal tri skvelé série. Dvakrát bodoval v deviatich stretnutiach po sebe, raz vo ôsmich dueloch v rade.

Christophe Lalancette (HK Dukla Ingema Michalovce)

Na Slovensko prišiel po veľmi slabej sezóne v ECHL. V ročníku 2018/19 vystriedal tri kluby a trochu sa mu darilo len v poslednom, keďže za Jacksonville IceMen zbieral zhruba pol bodu na stretnutie, čo pre spomínanú ligu nie je veľa. Lalancette ale na Slovensku ožil a za Michalovce v 55 dueloch nazbieral slušných 46 bodov (14+32). Štatistika, ktorá by európske kluby mohla osloviť. Poprípade aj popredné slovenské tímy.

Prečítajte si aj

Podkonický končí ako hlavný tréner Zvolena: Prezradil, aké má ponuky

Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava)

Šikovný útočník vymenil Banskú Bystricu za hlavné mesto. Strelil skvelých 27 gólov, získal 46 bodov. Priemerne na zápas mal 0,96 bodu. Iba jeho spoluhráč Jindřich Abdul pritom nazbieral viac bodov vo vyrovnanom počte hráčov na ľade ako práve Zigo, ktorý ich mal 41. Český útočník celkovo 48. V štatistike plus/mínus dosiahol skvelých 27 kladných bodov.

Jordon Southorn (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Najproduktívnejší obranca celej súťaže. Nazbieral 51 bodov za trinásť gólov, čo je spoločne s Vandaneom najviac v lige a 38 asistencií. V počte prihrávok sa na neho dotiahol iba Corrin zo Zvolena. Len šesť bodov stratil na rekordný zápis Maioneho zo sezóny 2016/17. Southorn priemerne získal rovný bod na zápas, tréner Dan Ceman ho využíval predovšetkým v presilovkách.

Willie Corrin (HKM Zvolen)

Druhý najproduktívnejší obranca celej súťaže získal 47 bodov za deväť gólov a 38 asistencií. Vo Zvolene boli produktívnejší len útočníci Allan McPherson a Brock Trotter. Okrem toho Corrin nazbieral slušných sedemnásť plusových bodov. Tréneri ho využívali v presilovkách.

Andrej Košarišťan (HC Košice)

Po skvelej sezóne 2018/19 v Nových Zámkoch sa mu ušlo miesto jednotky v Košiciach a vysoké očakávania naplnil. Nastúpil na 42 stretnutí, priemerne inkasoval len 1,81 gólu na zápas a pokryl 93,4% striel smerujúcich na jeho bránku. V oboch štatistikách je za Brusom druhý. Opäť bol v národnom tíme Slovenska. Päťkrát udržal čisté konto. V dvanástich prípadoch musel predviesť viac 30 alebo viac zákrokov, dokopy zasiahol 1084-krát.

Prečítajte si aj

Halák sa dostal do TOP 20 v NHL, Boston musí spraviť rozumné rozhodnutie
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články