Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z ničoho nič prišiel o prácu, namiesto klubu ho informovali prepustení spoluhráči

TRENČÍN - V dnešnej dobe človek príde o prácu a ani nevie kedy. Zdrojom tejto smutnej informácie sú zväčša médiá, alebo blízke osoby. Na vlastnej koži to pocítil slovenský útočník Lukáš Klíma. Odchovanec Dukly Trenčín sa ocitol na zozname odchodov z lode chomutovských Pirátov. Ako sám ale naznačil, možno sa ešte niečo zmení.
Zdroj: 34706
Zdieľajte:

Užili ste si v poslednom období hokej?

"Začínal som pred dvoma rokmi v Kadani s tým, aby som sa časom niekam posunul. Keď to všeobecne zhrniem, vlani som skoro všetky zápasy. Teraz to bolo o niečo horšie, pretože ma zastavilo zranenie. Celkovo ale môžem povedať, že som si ho užil."

V spomínanom klube ste pôsobili pod strýkom Petrom, ktorý je manažérom aj trénerom. Po dvoch zápasoch sa vaše cesty rozišli. Prečo?

"Dôvodom boli peniaze, ktorých nebolo nazvyš. Cieľom tímu nebolo ani play-off. Pre mňa aj moju kariéru bolo lepšie zmeniť pôsobisko. Následne som prišiel do Chomutova."

Prečítajte si aj

Potvrdené: RTVS rozbieha prvú sériu historických zápasov!

Piráti sa "preslávili" veľkými dlhmi z vlaňajška, ktoré sa dotkli aj obrancu Juraja Valacha. Nemali ste obavu ísť do takéhoto klubu s takou minulosťou?

"O situácii som vedel. Klub sa snažil všetko riešiť k spokojnosti. Určite to nemal jednoduché, nakoľko v podstate musel platiť dve mužstvá a možno aj viac. Nejaká obava bola, ale skôr som sa pozeral na hokejovú stránku. Dúfal som, aby to fungovalo ako má a nemýlil som sa."

Všetko je teda splatené?

"Niečo ešte visí vo vzduchu, no verím, že sa to vyrovná."

Údajne nemáte informáciu o vašom odchode z kádra. Čím disponujete?

"Ozvali sa mi spoluhráči, ktorí dostali výpovede. Mne sa zatiaľ nikto neozval. Asi je to tým, že som doteraz zranený. Bolo to však predmetom dohody pri odchode, keď budem niečo potrebovať. Avšak čakám oficiálnu odpoveď manažmentu, ktorá príde možno dnes, možno zajtra. Nie je však nad čím jasať. Buď sa dohodneme, alebo mi zopakujú to, čo už viem od chalanov. Uvidíme."

Prečítajte si aj

Podkonický: Mali sme nevyvážený tím a veľa ľuďom nevoňali požiadavky Nachbaura

Ak sa to stane, nastanú pre vás ťažké časy?

"Každý má dlh, keď mu padne výplata. Človek si v takomto prípade musí pomôcť rezervou. Verím ale, že vyložene ťažké časy neprídu."

V Tipsport lige to tiež nevyzerá ružovo ohľadom zmlúv. Napríklad Ján Sýkora drie na stavbe, aby uživil rodinu. Ste v kontakte s bratom Tomášom a dávate hlavy dokopy ako ďalej?

"Každý deň sa kontaktujeme a už sme boli spolu aj osobne. Čo sa týka Janka, on to má ťažšie, pretože je živiteľom rodiny a potrebuje peniaze na prežitie. Úplne ho chápem. Teraz musí ísť bokom hrdosť v zmysle "ja som hokejista a robiť nebudem." Na druhej strane to nie je nič ponižujúce, že musí pracovať manuálne."

Ako trávite dni v karanténe?

"Udržujem sa v kondícii a trénujem v rámci možností. Mám k dispozícii činky a občas si zájdem aj do posilovne. Tieto aktivity mi vypĺňajú všetok voľný čas. Nemôžem sa sťažovať na nudu."

Chcete ostať verný Česku?

"Snažím sa o to, aby som sa dostal do mužstva, ktoré bude mať ambície. Zrejme by som ostal aj v Chomutove. To teraz neviem povedať. Rovnako tak by som sa nebránil ponukám zo Slovenska, alebo ostatných hokejových krajín, ktoré by stáli za to. Myslím si, že takto zmýšľa každý hokejista. Zhodnotím to tak, že som nateraz v Čechách spokojný."

S rýchlymi koncami sezóny máte skúsenosť z Považskej Bystrice. Tá posledná sa však neskončila regulárne. Ako sa na to pozeráte?

"V Chomutove sme všetci očakávali príchod play-off, pretože sme mali v pláne postúpiť. Kabína bola na to doslova "nadržaná". Každopádne prvá štvorka bola vyrovnaná, hoci České Budějovice nám po základnej časti odskočili. Vo vyraďovacej fáze to však mohlo skončiť hocijako. Mohla to byť dlhá sezóna."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články