Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najlepších útočníkov Tipsport ligy v nedokončenej sezóne 2019/20

BRATISLAVA - Vybrali sme päť najlepších útočníkov sezóny 2019/20 v Tipsport lige. Adeptov bolo veľmi veľa, miesto však mohli dostať len piati.
Zdroj: 33584
Zdieľajte:

Jindřich Abdul (HC Slovan Bratislava)

Najproduktívnejší hráč celej Tipsport ligy si miesto rozhodne zaslúži. Abdul nazbieral 62 bodov za 23 gólov a 39 asistencií. Získal tak o jeden bod viac ako za jeho predošlé dve sezóny v Poprade aj s play-off, kedy mal 61 bodov (25+36). Priemer 1,17 bodu na stretnutie tiež hovorí za seba, rovnako tak 41 plusových bodov, čo je najviac v Tipsport lige. O rodáka zo Vsetína je záujem v KHL.

Prečítajte si aj

Známi hokejisti pomáhajú Slovensku: Do výzvy sa zapájajú reprezentanti aj hráči NHL, zbierajú peniaze pre boj s COVID-19

Marcel Haščák (HC Košice)

Najlepší strelec Tipsport ligy, postaral sa o 33 gólov. V Košiciach mu to s Michalom Chovanom a Dávidom Skokanom išlo výborne. O tom svedčí aj to, že všetci traja sa dostali medzi štyroch najproduktívnejších Slovákov už uplynulej sezóny. Haščák bol úplne najlepší, celkovo získal 33 bodov. Priemerne získal 1,22 bodu na zápas, čo je najviac zo všetkých hokejistov. Vyslal 217 striel, druhý v poradí, István Sofron, ich mal 180.

Allan McPherson (HKM Zvolen)

Kanadský center vynechal niekoľko posledných stretnutí sezóny kvôli zraneniu. Síce sa o ňom nehovorilo až tak veľa ako o ďalších hráčoch, ktorí boli na čele produktivity, ale nakoniec je tretím najproduktívnejším hráčom ligy, získal 59 bodov (21+38). Mal tri skvelé série. Dvakrát bodoval v deviatich stretnutiach po sebe, raz vo ôsmich dueloch v rade.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladý slovenský reprezentant prestúpil v rámci fínskej Liigy, v jednom tíme sú už traja hráči spod Tatier

Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava)

Šikovný útočník vymenil Banskú Bystricu za hlavné mesto. Strelil skvelých 27 gólov, získal 46 bodov. Priemerne na zápas mal 0,96 bodu. Iba jeho spoluhráč Jindřich Abdul pritom nazbieral viac bodov vo vyrovnanom počte hráčov na ľade ako práve Zigo, ktorý ich mal 41. Český útočník celkovo 48. V štatistike plus/mínus dosiahol skvelých 27 kladných bodov.

Brandon Alderson (HK Dukla Trenčín)

Najlepší strelec medzi legionármi, postaral sa o 26 gólov. Viac ich v celej lige mali len Marcel Haščák (33) a Tomáš Zigo (27). Alderson dokopy dosiahol 42 bodov, v Trenčíne ich mal viac len Josef Mikyska. Každopádne, v tejto sezóne bolo medzi útočníkmi viacero hokejistov, ktorí by mohli byť v tejto ideálnej zostave. Miesto si zaslúžili aj Brock Trotter, Jordan Hickmott alebo C.J. Stretch.

Prečítajte si aj

VIDEO Chára sa dojímavo vyjadril o odchode jeho dobrého kamaráta do Tampy Bay
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články