Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Známi hokejisti pomáhajú Slovensku: Do výzvy sa zapájajú reprezentanti aj hráči NHL, zbierajú peniaze pre boj s COVID-19

BRATISLAVA - Naši hokejisti sa rozhodli pomôcť rodnej krajine, ktorú v súčasnosti, rovnako ako celú Európu i svet, zmieta pandémia koronavírusu.
Zdroj: 28547
Zdieľajte:

Počet ľudí nakazených chorobou COVID-19 pribúda, zastavenie jej rozmachu je v nedohľadne. V týchto časoch patrí k najvyťaženejším najmä zdravotnícky personál, ktorému chýba potrebné nielen ochranné vybavenie. Aj preto vznikla iniciatíva "Kto pomôže Slovensku?", ktorá na transparentnom účte kumuluje finančné prostriedky od dobrovoľných darcov a prostredníctvom nich pomáha nemocniciam či domovom sociálnych služieb zvládať náročné obdobie.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladý slovenský reprezentant prestúpil v rámci fínskej Liigy, v jednom tíme sú už traja hráči spod Tatier

K tejto výzve sa pripojili aj hokejisti: "Vznikla u administrátora stránky Demotivácia, ktorú určite väčšina ľudí pozná zo sociálnych sietí. Osobne sa poznám s jej administrátorom. Rád podporuje dobročinné akcie, navyše patrí k ľuďom, ktorí sa podieľajú na činnosti iniciatívy Kto pomôže Slovensku. Oslovil ma, či by sme im v partii mladých hokejistov mohli finančne pomôcť. Odvetil som, že napíšem zopár chalanom, s ktorými sa dobre poznám, respektíve s ktorými som vyrastal a niečo vymyslíme," povedal pre hockeyslovakia.sk Martin Fehérváry.

Medzi známe mená, ktoré už finančne prispeli patria okrem mladého obrancu aj Adam Ružička, Martin Pospíšil, Michal Čajkovský, Adam Liška, Marián Studenič, Miloš Kelemen, Tomáš Tatar či Adam Žiak. Táto deviatka hokejistov poslala dokopy viac ako 5 tisíc eur. Viac informácií o iniciatíve Kto pomôže Slovensku a formách jej podpory nájdete na webe www.ktopomozeslovensku.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Majster predstavil dve posily, jednu získal zo Švédska
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články