Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Branislav Rapáč vytkol šéfovi Pro-Hokeja jedinú vec

BRATISLAVA - Hokejový expert RTVS Boris Valábik nedávno sľúbil, že sa bližšie pozrie na hráčske zmluvy v Tipsport lige.
Zdroj: 34223
Zdieľajte:

Valábik spoločne so svojím "parťákom" Mariánom Gáboríkom absolvovali ďalší diel podcastu pod názvom Boris&Brambor. Ich hosťami vo videohovore boli šéf Pro-Hokeja Richard Lintner a po ňom dostal slovo košický útočník Branislav Rapáč.

Prečítajte si aj

IIHF definitívne rozhodlo o MS 2020 vo Švajčiarsku!

Majster sveta z roku 2002 uviedol, že ako líder súťaže pracuje nielen pre kluby, ale aj hráčov, ktorí sa môžu na neho obrátiť v akejkoľvek veci, keďže terajšou diskutovanou témou sú zmluvy hráčov po nečakanom konci ročníka 2019/20, ktorý nedovolil dohrať nový koronavírus. Rodák zo Spiša a účastník Kaufland Cupu 2020 odpovedal: "Pán Lintner je volený klubmi, ktoré rozhodujú o tom, kto bude na čele ligy. Týmto je táto otázka zodpovedaná," poskytol svoju prvú odpoveď útočník Košíc. "Urobil veľmi veľa dobrých vecí, čo sa týka napríklad marketingu, All-star zápasov či kartičiek. Snaží spropagovať súťaž do povedomia širšej verejnosti a určite sa mu podarilo prilákať viac divákov na tribúny. Naozaj urobil množstvo dobrého, o tom sa nemusíme baviť. Sú to veľké plusy," pokračoval mladší z dvojice bratov Rapáčovcov. Pri svojom prejave však poukázal na jedinú vec, ktorá ho neteší.

Prečítajte si aj

Aj Tomáš Záborský komentoval kontroverzný titul v Tipsport lige

"Odkedy šéfuje Tipsport lige, nedokázal zlepšiť práva hráčov. Už dávnejšie som navrhoval univerzálnejšie zmluvy, a to v čase, keď sa problémy vyskytli v Martine, Piešťanoch či Skalici. Ak ma pamäť neklame, bolo to pred štyrmi rokmi. Viackrát mi ale tvrdil, že si každý hráč má dohodnúť individuálne podmienky a v prípade, keď sa mu nebudú páčiť, má podpísať v inom klube. Je to len predstava o ideálnom svete, ale takto to nefunguje. Niektorí chalani nemajú možnosť vyjednávať. Buď sú mladí, alebo na sklonku kariéry. Manažéri ich postavia pred hotovú vec s tým, že "ber, alebo neber". Jednoducho musí prísť systém "zhora" a iba tak sa niekam posunieme, trebárs na úroveň západných líg," dokončil myšlienku v podcaste Boris&Brambor Branislav Rapáč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Boris&Brambor/podcast

Diskusia

Podobné články